Ugrás a tartalomra
Pannon RTV / Bodzsoni Péter

Potápi Árpád János: 2023-ban is folytatjuk a közös építkezést

2023.01.07
14:09
Forrás
MTI
A 2022-es év a nemzetpolitikában a cselekvő nemzet éve volt - mondta a magyar nemzetpolitikai államtitkár a Facebook-oldalán megosztott videójában.

Potápi Árpád János úgy fogalmazott, az esztendőt a közös cselekvés határozta meg: 2022 áprilisában a nemzet újra együtt döntött a sorsáról. Hozzátette, az országgyűlési választásokon több mint 318 ezer külhoni magyar vett részt.

Az államtitkár megköszönve a külhoni magyarok támogatását, megjegyezte, hogy a járványhelyzet után kirobbant orosz-ukrán háborús konfliktus újabb kihívást jelent az egész magyar nemzet, de különösen a kárpátaljai magyarok számára.

Úgy folytatta, hogy stratégiai céljaikat nem adják fel, és ebben a nehéz helyzetben is mindent megtesznek a 2010-ben megkezdett nemzetegyesítés folytatásáért. A kultúra, az ifjúság, az egyházak, a sport és a gazdaság területén is egységes Kárpát-medencei térben, egységes nemzetben gondolkodunk - húzta alá Potápi Árpád János. 2023-ról azt mondta, folytatni fogják a közös építkezést.

Potápi Árpád János
Magyarország
nemzetpolitika

Most

12:02, Frissítve: 12:12

A népmese napját ünnepelték Horgoson

Ugyan egy nappal korábban, de Horgoson is megünnepelték a magyar népmese napját, amely Benedek Elek születésnapjához kötődik. Papírszínházzal és élőszavas mesemondással várták a helyi Művelődési Ház előtt a legkisebbeket.

Népszerű