Ugrás a tartalomra

Potápi Árpád János: minden, amit ma teszünk, a jövőnkért van

2023.04.15
14:43
2023.04.15
15:34
Forrás
MTI
"Minden, amit ma teszünk, igazából a jövőnkért van" - jelentette ki a magyar nemzetpolitika tevékenységét és eredményeit ismertetve Potápi Árpád János, az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület (EMKE) éves közgyűlésén és díjátadóján.

Az egyik legfontosabb erdélyi magyar civil szervezet éves rendezvényén mondott köszöntőjében az államtitkár hangsúlyozta: a magyar kormány és az EMKE ugyanazért dolgozik; a közös cél az, hogy legyenek magyar emberek tíz, húsz, ötven és száz év múlva is. "Ha mi ezt a munkát nem végezzük el 2023-ban és a következő években, a jövőnket éljük fel" - fogalmazott a magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára.

Potápi Árpád János a kolozsvári rendezvényen 2023, a gondoskodó nemzet éve a nemzetpolitikában címmel tartott előadást, majd átvette az EMKE Kötő József-díját, amelyben a Kárpát-medencei magyar civil szervezetek és közösségek következetes támogatásáért részesült.

nemzetpolitika
Kolozsvár

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.