Ugrás a tartalomra

Potápi: Előny legyen magyarnak lenni

2020.03.09
11:26
2020.05.30
10:58
Forrás
Pannon RTV
2020 az Erős Magyar Közösségek Éve és a Nemzeti Összetartozás Éve is. Az ehhez kapcsolódó programokról tartott ma sajtótájékoztatót Potápi Árpád János Budapesten.

A magyar nemzetpolitikai államtitkár elmondta: a cél, hogy a XXI. század nyertese legyen a magyar nemzet, előny legyen magyarnak lenni. Potápi a példaképek fontosságát hangsúlyozta, valamint azt, hogy erőforrásként tekintsenek a külhoni magyarokra.

Fotó:Pannon RTV/Soós Georgina

Az államtitkár kiemelte: a Kárpát-medencére egységes egészként kell tekinteni, a gazdaság, az oktatás, a média, de még a sport szempontjából is. Az Erős Magyar Közösségek Éve programban 4 régiós nagy rendezvény lesz, illetve egy összefoglaló nagy esemény ősszel. Potápi hozzátette: az eddigi sikeres programjaikat folytatják, de bővítik is azokat, például lesz össznemzeti sporttábor és testvértelepülési focikupa. Összeállítottak egy bakancslistát is, amelyen összegyűjtötték a Kárpát-medence legszebb helyeit. A nemzetpolitikai államtitkárság idén is több pályázatot hirdet a határon túli magyarság megerősítéséért - tette hozzá Potápi Árpád János.

A magyar nemzetpolitikai államtitkár hozzátette:Az is a célunk, hogy a gyerekek, illetve a fiatalok közül emeljünk ki példaképeket, ezért hirdettük meg a jó tanuló, jó sportoló pályázatokat. Az is fontos, hogy olyan rendezvényeket szervezzünk, ahol az összefogásra tudjuk terelni a hangsúlyt, ilyen lehet a Székelyföldön a három megye összefogása, ezt szeretnénk regionális és országos szinten is megismertetni. Tovább mennek a nyári programjaink, amik újdonságot is tartalmaznak.

Erős Magyar Közösségek Éve
nemzeti összetartozás

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.