Ugrás a tartalomra

Potápi: A folytonos és kiszámítható nemzetpolitika a külhoni magyarság megmaradásának biztosítéka

2022.05.07
15:14
2022.05.07
20:34
Forrás
MTI
A Választások után, kihívások előtt - Kárpát-medencei nemzetpolitikai konferencia elnevezésű tanácskozást Horvátországban tartották.

A folytonos és kiszámítható nemzetpolitika a külhoni magyarság megmaradásának biztosítéka - hangsúlyozta Potápi Árpád János Horvátországban, Fiuméban. A Választások után, kihívások előtt - Kárpát-medencei nemzetpolitikai konferencia elnevezésű tanácskozáson Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség, Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség, Forró Krisztián, a Szövetség, Jankovics Róbert, a HMDK, Horváth Ferenc, a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség és Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke is részt vett.

A magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára elmondta, a nemzeti oldal történelmi sikert ért el az április 3-i országgyűlési választáson, amely lehetővé teszi a tizenkét éve megkezdett nemzeti építkezés folytatását.

Örömteli, hogy a külhoni magyarok rekordszámban vettek részt az idei választáson, és elsöprő többségben, közel 94 százalékban a Fidesz-KDNP pártszövetséget támogatták. Az eseményen szó esett az Ukrajnában zajló háborúról és a kárpátaljai magyarokról.

Elhangzott, remélik, hogy a béke mielőbb helyreáll, emellett a kárpátaljai magyarság a jövőben is számíthat a Kárpát-medencei magyar közösségek és az anyaország szolidaritására és támogatására.

nemzetpolitika
Pásztor István

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.