Ugrás a tartalomra

Potápi: Fontos az erős magyar érdekképviselet

2020.03.09
12:37
2020.04.16
21:17
Forrás
Pannon RTV
Fontos az erős magyar érdekképviselet a külhoni magyar részeken, ebben pedig a pozitív példa a Kárpát-medencében a Vajdaság – nyilatkozta a Pannon RTV-nek Potápi Árpád János.

A magyar nemzetpolitikai államtitkár kiemelte a szerteágazó intézményrendszert, gazdasági sikereket és a szerb-magyar viszonyrendszer jelenlegi szintjét. Potápi a Pannon RTV kérdésére a szerbiai választásokkal kapcsolatban arra szólította fel a vajdasági magyarokat, hogy menjenek el szavazni. Ez vonatkozik azokra a magyarokra is, akik otthon vannak, de azokra is, akik vendégmunkásként külföldön dolgoznak - tette hozzá az államtitkár. Potápi szerint a mozgósítás a legfontosabb. Azt mondta: meg kell tartani a VMSZ 4 évvel ezelőtti eredményeit.

Vajdasági Magyar Szövetség
Választások 2020

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.