Ugrás a tartalomra
MTI/Molnár Edvárd

Potápi: ha mindent megteszünk, a magyar feltámadás nem marad el!

2021.05.15
12:46
2021.05.15
12:51
Forrás
MTI
Ha mindent megteszünk, a magyar feltámadás nem marad el - ezt jelentette ki Potápi Árpád János magyar nemzetpolitikáért felelős államtitkár a székelyföldi Gyergyószárhegyen egy cserkészemlékmű avatásán.

 Az eseményen a Romániai Magyar Cserkészszövetség Szent György kitüntetését is átvette. Az államtitkár ünnepi beszédében kifejtette: 2021-ben, a nemzeti újrakezdés évében erősödő magyar nemzetről beszélhetünk. Úgy vélte: minden nehéz helyzetből talpra lehet állni, ehhez azonban munka, hit és remény kell. "Ha ez megvan a szívünkben, ha tudunk dolgozni, ha mindent megteszünk, a magyar feltámadás nem marad el" - fogalmazott az államtitkár. A gyergyószárhegyi iskola előtti téren annak a tiszteletére állítottak emlékművet, hogy 31 évvel ezelőtt a településen alapították meg a Romániai Magyar Cserkészszövetséget.

Potápi Árpád János
Magyarország
nemzetpolitikai államtitkár
Székelyföld
Gyergyószárhegy
cserkészemlékmű

Most

22:56

Olaszország-Svájc 3-0

Az olasz labdarúgó-válogatott 3-0-ra legyőzte Svájc csapatát Rómában, az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, ezzel a nyolcaddöntőbe jutott.
20:17

A 6 hónapos Boško segítséget kér

Boško 2021. január 14-én született Újvidéken. Három hónapos volt, amikor a szüleinek feltűnt, hogy nem a korának megfelelően fejlődik. A vizsgálatok után jött a diagnózis: SMA1 - gerinc eredetű izom atrófia, 1. típus.
17:28, Frissítve: 19:53

Nyílt napok a szabadkai ATB Severben!

A szabadkai ATB Sever vállalat minden szerdán 12 órától nyílt napot szervez, a Mágneses mezők 6-os szám alatt található üzemében. A nyílt napok célja, hogy az érdeklődők megismerjék a vállalat nyújtott álláslehetőségeket.

Népszerű

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.