Ugrás a tartalomra
MTI/Bruzák Noémi, Archívum

Potápi: Kiváló a nemzeti tanácsi választás eredménye

2018-11-05
12:47
2018-11-05
12:55
Forrás
MTI
Kiváló eredmény született a magyarság szempontjából a hétvégi kisebbségi nemzeti tanácsi választáson Szerbiában - értékelt a magyar nemzetpolitikai államtitkár hétfőn Budapesten.

Potápi Árpád János a Nemzetpolitikai Kutatóintézet rendezvényén elmondta: már a voksolást megelőző regisztráció során fel lehetett mérni a valódi helyzetet, azt, hogy ki mire számíthat. Augusztus 24-én jelentette be a Magyar Összefogás a listáját, ezt követte jóval később a Magyar Mozgalom - idézte fel Potápi Árpád János, aki szerint már ebből lehetett következtetni az eredményre. Az MNT az elmúlt években rendkívül sikeres munkát végzett; az elmúlt négy évben Vajdaság-szerte nagyon jól látták az emberek, hogy a magyar kormánnyal szorosan összefogva, együtt dolgozva az ottani közösségek, civil szervezetek milyen eredményeket tudtak elérni - összegzett Potápi.

Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke kiemelte: száz településen 338 kampányrendezvényt tartottak, nincs olyan közösség Vajdaságban, ahová ne látogattak volna el. Rámutatott: némileg alacsonyabb volt a részvétel mint négy éve, de minden városban, községben a Magyar Összefogás nyerte a választásokat; mindenhol megszerezte a szavazatok több mint 75 százalékát.

Potápi Árpád János
Nemzeti tanácsi választások 2018
Magyar Összefogás

Most

Népszerű

Bomba robbant a szabadkai Borsalino kávézóban

Ma hajnalban robbanás rázta meg a szabadkai sugárút környékét, a Borsalino kávézóban történt a detonáció. Ismeretlen tettesek kis méretű robbanószerkezetet dobtak a vendéglátóipari egységbe.