Ugrás a tartalomra

Potápi: A magyar kormány továbbra is kiáll a kárpátaljai magyarság mellett

2018.10.04
18:27
2018.10.04
19:51
Forrás
Pannon RTV
A jelenlegi feszült magyar-ukrán viszony nincs hatással a kárpátaljai magyar közösség anyaország általi támogatására, a magyar kormány továbbra is ki fog állni a kárpátaljai magyarság mellett.

Ezt jelentette ki Potápi Árpád János, a magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára csütörtökön Beregszászon, ahol magyar kormánytámogatással felújított Tanítók Házát és magyar óvodát adott át.
A felavatáson mondott beszédében az államtitkár elmondta, a nemzetpolitikai államtitkárság 48 millió, a kárpátaljai kormánybiztosság 5 millió forinttal járult hozzá e cél megvalósulásához.

Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Magyarország: „Mivel Beregszász városról van szó, én azt gondolom, hogy ez egy nemzetiségtől független nagyon fontos oktatási és kulturális színtér most már. A magyar kormány több mint 50 millió forinttal támogatta a beruházást, közel 55 millió forinttal. Én remélem, hogy ez egy nagyon fontos előrelépés lesz az itteni magyarság támogatásában.”

Beregszász

Most

11:07, Frissítve: 11:16

Semmelweis filmbemutató Palicson

A VMSZ és a Vándormozi most a Semmelweis-filmet hozza Palicsra - közölte közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint. A vajdasági díszbemutatót május 8-án tartják a Palicsi Vigadóban 19:30-tól.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.