Ugrás a tartalomra

Potápi: Meg kell őrizni a nemzeti egységünket és a keresztény kultúránkat

2019.05.25
15:56
2024.03.19
08:34
Forrás
Pannon RTV
Magyarország nemzetpolitikai államtitkára részt vett a Tamási Áron Székely-Magyar Művelődési Egyesület tájházának avatóünnepségén Hertelendyfalván.

A magyar kormány 2010-ben lehetővé tette, hogy minden magyar, éljen bárhol is a világon, igényelhesse a magyar állampolgárságot - mondta Potápi Árpád János. Magyarország nemzetpolitikai államtitkára hangsúlyozta, mára több mint egymillió-ötvenezren igényelték és kapták meg az állampolgárságot. 2010 és 2014 között ezután megteremtették azt a keretrendszert, amellyel a külhoni magyarokat támogathatja Budapest, 2014-ben pedig Magyarország megerősödésével az is lehetővé vált, hogy a külhoni gazdaság támogatásával tovább erősítsék a külhonban élőket. A magyar kormány gazdaságfejlesztési programja a Vajdaságban indult el először - idézte fel Potápi Árpád János. Ez a program lehetővé teszi, hogy a magyar vállalkozások megerősítésével magyar családokon tudjon segíteni a kormány. Potápi Árpád János végül felhívta a figyelmet arra, 2018-ban megteremtődött annak lehetősége, hogy azok is részt vegyenek az európai parlamenti választáson, akik nem az Európai Unió területén élnek.

Potápi Árpád János, nemzetpolitikai államtitkár, Magyarország (Fidesz): „Meg kell őrizni a nemzeti egységünket és a keresztény kultúránkat, és ebben pedig nemzeti egységre van szükség. Ennek érdekében a tavalyi év végén az Országgyűlés úgy módosította a választójogi törvényt, hogy azon a nem uniós lakhelyen élő választópolgárok, magyar választópolgárok is részt tudjanak venni, ez lefordítva elsősorban a vajdasági és a kárpátaljai embereket, választókat érinti, úgyhogy mindenkit arra biztatok, hogy aki még nem volt szavazni, az mindenféleképpen tegye meg és éljen ezzel a jogával.”

nemzetpolitikáért felelős államtitkár
EP-választás

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.