Ugrás a tartalomra

Potápi: a nemzetpolitikai eredmények megőrzése a legfontosabb

2022.09.24
15:17
2023.11.17
16:37
Forrás
MTI
A nehéz politikai és gazdasági helyzetben az a legfontosabb, hogy megőrizzük az elmúlt tizenkét év nemzetpolitikai eredményeit - mondta Potápi Árpád János telefonon az MTI-nek.

Potápi Árpád János a burgenlandi Felsőpulyán rendezett XVI. Kufstein konferencián vesz részt. Kiemelte: az eredmények megőrzésére azért van szükség, hogy "a magyar közösségek identitását még jobban erősítsük", és mindenki a szülőföldjén boldoguljon. Potápi azt mondta, a gazdasági nehézségek az ukrán-orosz háború és az arra adott európai válaszok, a szankciók miatt vannak. Ez mindenkit érint, minket magyarokat még jobban, mert a nemzet egy része Kárpátalján él - fogalmazott. A Kufstein konferencia az egyik legfontosabb, határainkon kívül zajló, nemzetpolitikai tanácskozás. Az eseményen részt vettek a nagyobb Kárpát-medencei magyar szervezetek képviselői, többek között Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke is.

A Kufstein konferenciát - amelynek elnevezése a rendezvény első helyszínére utal -, kétévente rendezik meg Ausztriában; idén 16. alkalommal az Ausztriai Magyar Egyesületek és Szervezetek Központi Szövetsége és a Közép-Burgenlandi Magyar Kultúregyesület szervezésében szeptember 23. és 25. között bonyolítják le a burgenlandi városban.

nemzetpolitika

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.