Ugrás a tartalomra
MTI/Filep István

Potápi: a nemzetpolitikai eredmények megőrzése a legfontosabb

2022.09.24
15:17
2022.09.24
16:24
Forrás
MTI
A nehéz politikai és gazdasági helyzetben az a legfontosabb, hogy megőrizzük az elmúlt tizenkét év nemzetpolitikai eredményeit - mondta Potápi Árpád János telefonon az MTI-nek.

Potápi Árpád János a burgenlandi Felsőpulyán rendezett XVI. Kufstein konferencián vesz részt. Kiemelte: az eredmények megőrzésére azért van szükség, hogy "a magyar közösségek identitását még jobban erősítsük", és mindenki a szülőföldjén boldoguljon. Potápi azt mondta, a gazdasági nehézségek az ukrán-orosz háború és az arra adott európai válaszok, a szankciók miatt vannak. Ez mindenkit érint, minket magyarokat még jobban, mert a nemzet egy része Kárpátalján él - fogalmazott. A Kufstein konferencia az egyik legfontosabb, határainkon kívül zajló, nemzetpolitikai tanácskozás. Az eseményen részt vettek a nagyobb Kárpát-medencei magyar szervezetek képviselői, többek között Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke is.

A Kufstein konferenciát - amelynek elnevezése a rendezvény első helyszínére utal -, kétévente rendezik meg Ausztriában; idén 16. alkalommal az Ausztriai Magyar Egyesületek és Szervezetek Központi Szövetsége és a Közép-Burgenlandi Magyar Kultúregyesület szervezésében szeptember 23. és 25. között bonyolítják le a burgenlandi városban.

Potápi Árpád János
nemzetpolitika

Most

17:02, Frissítve: 17:11

Megkezdődött a roaming-díjak csökkenése

Megkezdődött a roaming-díjak csökkenése az EU és a Nyugat-Balkán országai között a 2022. december 6-án megtartott tiranai értekezleten aláírt nyilatkozat értelmében – közölte a Regionális Együttműködési Tanács.

Népszerű

Dupla öröm a nyugdíjasoknak

A nyugdíjasok mától duplán örülhetnek, hiszen mostantól érvényesek az új nyugdíjas kártyák, ráadásul 5,5 százalékkal emelkednek a nyugdíjak Szerbiában.

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.