Ugrás a tartalomra
MTI/Filep István

Potápi: a nemzetpolitikai eredmények megőrzése a legfontosabb

2022.09.24
15:17
2022.09.24
16:24
Forrás
MTI
A nehéz politikai és gazdasági helyzetben az a legfontosabb, hogy megőrizzük az elmúlt tizenkét év nemzetpolitikai eredményeit - mondta Potápi Árpád János telefonon az MTI-nek.

Potápi Árpád János a burgenlandi Felsőpulyán rendezett XVI. Kufstein konferencián vesz részt. Kiemelte: az eredmények megőrzésére azért van szükség, hogy "a magyar közösségek identitását még jobban erősítsük", és mindenki a szülőföldjén boldoguljon. Potápi azt mondta, a gazdasági nehézségek az ukrán-orosz háború és az arra adott európai válaszok, a szankciók miatt vannak. Ez mindenkit érint, minket magyarokat még jobban, mert a nemzet egy része Kárpátalján él - fogalmazott. A Kufstein konferencia az egyik legfontosabb, határainkon kívül zajló, nemzetpolitikai tanácskozás. Az eseményen részt vettek a nagyobb Kárpát-medencei magyar szervezetek képviselői, többek között Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke is.

MTI/Filep István

A Kufstein konferenciát - amelynek elnevezése a rendezvény első helyszínére utal -, kétévente rendezik meg Ausztriában; idén 16. alkalommal az Ausztriai Magyar Egyesületek és Szervezetek Központi Szövetsége és a Közép-Burgenlandi Magyar Kultúregyesület szervezésében szeptember 23. és 25. között bonyolítják le a burgenlandi városban.

Potápi Árpád János
nemzetpolitika

Most

12:29, Frissítve: 14:22

Huszonöt éves az Emmanuel kamarakórus

Fennállásának a 25. évfordulóját ünnepelte vasárnap este az Emmanuel kamarakórus. A nagybecskereki Szathmáry Karolina leánykollégiumban bemutatott koncerttel és vendégfellépőkkel tették emlékezetessé a jeles jubileumot.

Népszerű

Kedvezményt kapott, aki észszerűen fogyasztott

Sokan kétkedve fogadták a hírt, hogy amennyiben takarékoskodnak az árammal, októbertől kedvezményt kaphatnak a fogyasztásukra. Az októberi villanyszámlák megérkeztek, és kiderült, érdemes volt-e spórolni.