Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Potápi: Szabó Tímeáék véleménye elenyésző kisebbségben van

2020.04.23
13:27
2020.04.23
18:11
Forrás
Pannon RTV
Szabó Tímea, a Párbeszéd országgyűlési képviselője hétfőn tett olyan kijelentést, hogy a magyar kormány maszkokkal segíti a külhoni magyarokat az anyaországi egészségügyi dolgozókkal szemben.

A külhoni magyarság részéről reagáló politikai és más szervezetek vezetői közül többen a nemzeti szolidaritás hiányát hangsúlyozták. Potápi Árpád János magyar nemzetpolitikáért felelős államtitkár a Szabadkai Magyar Rádiónak elmondta: a mostani nemzetpolitikát, ha a parlamenti szavazásokat megnézzük, akkor több mint 90 százalékban támogatta az országgyűlés.

Potápi Árpád János magyar nemzetpolitikáért felelős államtitkár: „Szabó Tímeát önmagát és emberileg is minősíti ez a kijelentés, ami hungarofób és xenofób. Egyébként ha nem a magyarokat támogattuk volna, mint ahogy nem tudjuk, hogy a maszkokat kik fogják felhúzni? És ha netán egy szerb embert támogatunk, vagy egy más nemzetiségű embert támogatunk ezzel, románt, vagy ukránt, vagy bármilyen nemzetiségűt, akkor helytelenül cselekedtünk? Én mindenféleképpen azt gondolom, hogy segíteni szép dolog, kell is segíteni, és nem tudjuk, hogy bármely nemzetrész mikor milyen helyzetbe kerül. Hogy mikor kinek kell a másiknak segíteni. Mindig jobb segíteni egyébként, mint a segítséget várni.”

Potápi Árpád János
Szabó Tímea
maszk
segítségnyújtás
határon túli

Most

17:32, Frissítve: 17:40

Virágzik a tavaszi hérics

A topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület immár negyedik alkalommal szervezett sétát, amelynek úti célja a Krivaja patak lipári völgye volt, ahol Közép-Bácskában még megtalálható ez a ritka, veszélyeztetett növényfaj.
14:57, Frissítve: 19:00

A birkózás a legtömegesebb sportok között

Falunapi birkózótornát tartottak Kishegyesen az óvodás és általános iskolás korosztály számára. A községbeli gyerekeknek ez az első megmérettetése. Szabadka és Magyarkanizsa csapatait látták vendégül.
14:21, Frissítve: 17:09

Kikapcsolódásból lefutni a félmaratont

Vasárnap délelőtt elrajtolt a 30. Újvidéki Félmaraton. A főtérnél megrendezett versenyen, illetve, sportrekreációs rendezvényen minden korosztályra gondoltak, a versenyzők különböző kategóriákban indulhattak.
12:55, Frissítve: 16:45

Vásárt tartottak Kispiacon

Az esemény megszokott, hiszen évtizedek óta minden hónap utolsó hétvégéjén szervezik meg, amelyre egész Vajdaság területéről érkeznek árusok és vásárlók is egyaránt.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.