Ugrás a tartalomra

Potápi: Szabó Tímeáék véleménye elenyésző kisebbségben van

2020.04.23
13:27
2020.04.23
18:11
Forrás
Pannon RTV
Szabó Tímea, a Párbeszéd országgyűlési képviselője hétfőn tett olyan kijelentést, hogy a magyar kormány maszkokkal segíti a külhoni magyarokat az anyaországi egészségügyi dolgozókkal szemben.

A külhoni magyarság részéről reagáló politikai és más szervezetek vezetői közül többen a nemzeti szolidaritás hiányát hangsúlyozták. Potápi Árpád János magyar nemzetpolitikáért felelős államtitkár a Szabadkai Magyar Rádiónak elmondta: a mostani nemzetpolitikát, ha a parlamenti szavazásokat megnézzük, akkor több mint 90 százalékban támogatta az országgyűlés.

Potápi Árpád János magyar nemzetpolitikáért felelős államtitkár: „Szabó Tímeát önmagát és emberileg is minősíti ez a kijelentés, ami hungarofób és xenofób. Egyébként ha nem a magyarokat támogattuk volna, mint ahogy nem tudjuk, hogy a maszkokat kik fogják felhúzni? És ha netán egy szerb embert támogatunk, vagy egy más nemzetiségű embert támogatunk ezzel, románt, vagy ukránt, vagy bármilyen nemzetiségűt, akkor helytelenül cselekedtünk? Én mindenféleképpen azt gondolom, hogy segíteni szép dolog, kell is segíteni, és nem tudjuk, hogy bármely nemzetrész mikor milyen helyzetbe kerül. Hogy mikor kinek kell a másiknak segíteni. Mindig jobb segíteni egyébként, mint a segítséget várni.”

Szabó Tímea
maszk
segítségnyújtás
határon túli

Most

13:35

Lesz-e fagykár a gyümölcsösökben?

Idén is, mint jó pár évre visszamenőleg kora tavaszi fagyokkal szembesültek a gyümölcstermelők. Az elmúlt hetekben a fagyzugos helyeken a hajnali órákban a -4, -6 fokot is elérte a hőmérséklet.
13:20, Frissítve: 13:26

Tojásvadászat Királyhalmon

Tojásfadíszítés, kézműves foglalkozás és kincskeresés - ez várt ma a gyerekekre Királyhalmon. A kultúrotthon előtti parkban örömmel gyűjtötték a húsvéti kincseket a legkisebbek.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.