Ugrás a tartalomra

Pozitív dolgok a Szerbiáról szóló országjelentés tervezetében

2023.03.23
07:53
2023.03.23
15:47
Forrás
Tanjug
Az Európai Unió üdvözli Szerbia csatlakozási törekvéseit.

A Szerbiáról szóló 2022-es országjelentés tervezetében az Európai Parlament dicsérte az ország azon stratégiai célját, hogy az EU teljes jogú tagja legyen, az új európai integrációért felelős miniszter megválasztását és az alkotmánymódosításról szóló sikeres népszavazás megszervezését, amely az igazságszolgáltatás további reformjait segítheti elő. Emellett a dokumentumban még üdvözlik Szerbia arra vonatkozó törekvéseit, hogy támogatja az etnikai és vallási kisebbségeket, valamint gyorsan reagál a nők, nemzeti kisebbségek, menekültek, valamint az LMBT közösséghez tartozó személyek elleni bűncselekményekre. Emellett pozitívan értékelik a Szerbia és Bulgária közötti gázvezeték kiépítését, és a transzbalkáni villamosenergia-átviteli folyosó építéséről szóló megállapodás elfogadását, amelyek illusztrálják az EU törekvéseit a nyugat-balkáni régió energetikai stabilitásának növelésére.

Európai Unió
országjelentés
Szerbia

Most

16:12

Negyedik napja keresik az eltűnt kislányt

Speciális mentőcsapatok érkeztek a helyszínre, most ők vizsgálják át a területet. Az alagutakat, a földalatti csatornákat és az aknákat is átvizsgálják. Igor Jurić szerint furcsák a kislány eltűnésének körülményei.
15:47

28. Rákóczi Mozgótábor – Pályázati felhívás

Vegyél részt a kanadai Rákóczi Alapítvány 2024-es Diákok Határok Nélkül Programjában! Tölts egy élménydús kirándulást Magyarországon! Ismerd meg múltunkat és járulj hozzá a jövő építéséhez és köss életre szóló barátságokat!
13:35

Lesz-e fagykár a gyümölcsösökben?

Idén is, mint jó pár évre visszamenőleg kora tavaszi fagyokkal szembesültek a gyümölcstermelők. Az elmúlt hetekben a fagyzugos helyeken a hajnali órákban a -4, -6 fokot is elérte a hőmérséklet.
13:20, Frissítve: 13:26

Tojásvadászat Királyhalmon

Tojásfadíszítés, kézműves foglalkozás és kincskeresés - ez várt ma a gyerekekre Királyhalmon. A kultúrotthon előtti parkban örömmel gyűjtötték a húsvéti kincseket a legkisebbek.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.