Ugrás a tartalomra

A poznani csúcs sem hozott előrelépést Belgrád és Pristina viszonyában

2019.07.06
07:33
2024.03.19
08:34
Forrás
Tanjug, Vajdasági RTV
A Belgrád és Pristina közötti nyitott kérdéseket csak a jelenlegi határokat megerősítő kölcsönös elismeréssel lehet lezárni – fogalmazott Lengyelországban Ramush Haradinaj koszovói kormányfő.

Haradinaj szerint Pristina és Belgrád között számos nagy nézeteltérés van, de ezeket le kell küzdeni. Pristina készen áll erre – tette hozzá. A koszovói vezető elmondta: azt szeretné, hogy elmélyüljön a Szerbia és Koszovó közötti kereskedelmi kapcsolat, de ez jelenleg nem egyszerű téma.

A miniszterelnök kiemelte, hogy kormánya nem hozott olyan döntést, amellyel megtiltották volna a szerbiai illetékesek beutazását. Mindeközben a koszovói külügyi tárca azt állítja, hogy megszületett a tiltásra vonatkozó döntés. Haradinaj a sajtónak elmondta, hogy nem egyeztetett személyesen Ana Brnabićtyal. A szerb miniszterelnök szerint nem vezet eredményhez Pristina azon követelése, hogy Belgrád ismerje el függetlenségét. „Ez azt bizonyítja, hogy nem akarnak őszinte párbeszédet” – fogalmazott Brnabić.

Nyugat-Balkán csúcs
Ramush Haradinaj

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.