Ugrás a tartalomra

Pristina ismét megakadályozta, hogy szerb sportolók lépjenek Koszovó területére

2019.10.26
22:45
Forrás
Szerbiai RTV
A koszovói rendőrség tagjai a Zubin Potokhoz közeli határátkelőnél tiltották meg a Novi Pazar-i kosárlabdás gyerekeknek a belépést - adta hírül a Kosovo online.

Feltartóztatták a požegai röplabdásokat is, akik Zubin Potokra tartottak a mérkőzésre. A koszovói határrendőrség idén augusztusban úgy döntött, hogy megtiltja a szerbiai útlevéllel való beutazást Koszovó területére. A belépési tilalom nem vonatkozik azokra, akik rendelkeznek igazolvánnyal. Ezúttal is azoknak a csapattagoknak tiltották meg a Koszovóba történő belépést, akik ennek nem tettek eleget. A szerb kormány Koszovó-ügyi irodájának közleménye szerint ez a tilalom újabb jele annak, hogy Pristina immár nyíltan sovinisztán áll hozzá mindenhez, aminek bármi köze van Szerbiához, vagy a szerbekhez. A határőrök legutóbb a Crvena zvezda labdarúgócsapatát nem engedték be Koszovóba. 

Koszovó
kosárlabda
rendőrség
Zubin Potok

Most

11:06, Frissítve: 11:11

Verstappené a Red Bull századik pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.
10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.