Ugrás a tartalomra

Pristinai brit nagykövetség: A dekorálás nem a nagykövet feladata

2019.10.16
22:07
2019.10.16
22:18
Forrás
Szerbiai RTV
Nem szólhatunk bele, hogy a beszélgetőtársunk hogyan rendezi be az irodáját - válaszolta meg Nagy-Britannia pristinai nagykövetsége Aleksandar Vučić kérdését.

A szerb államfő ugyanis Twitter bejegyzésében arról érdeklődött, hogy Nicholas Abbott pristinai nagykövet miért fényképezkedett albán zászló mellett a választásokat nyert Albin Kurtival? Az Önrendelkezés nevű tömörülés pártirodájának dekorálása nem tartozik a brit nagykövet feladatkörébe, az viszont igen, hogy kapcsolatot teremtsen Koszovón a vezető politikusokkal - áll a brit nagykövetség válaszában.

Aleksandar Vučić megköszönte az egyenes választ, és hozzátette: mindannyian megértettünk mindent.

Pristina
Albin Kurti
Albánia
Nicholas Abbott
brit nagykövet

Most

19:50, Frissítve: 20:01

Osztrák, francia és brit szecesszió a magyar fővárosban

A szecesszió szó hallatán sokaknak Szabadka jut eszébe annak városképe miatt. Ugyanakkor Budapest is rejteget szecessziós kincseket. Ha nem is az épületek kinézetében, a Ráth György-villában biztosan rábukkanhatnak a századforduló kincseire.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.

Világszerte erdőtüzek pusztítanak

Hatalmas erdőtüzek pusztítanak Európa nyugati részén és ázsiai határán, valamint az Egyesült Államok nyugati részén és Szibériában is.