Ugrás a tartalomra

Putyin aláírta a négy ukrán megye Oroszországhoz csatolására vonatkozó dokumentumot

2022.09.30
15:30
2022.09.30
17:06
Forrás
Pannon RTV
Oroszországhoz csatolta az Ukrajnától elfoglalt megyéket Vlagyimir Putyin. Herszon, Donyeck, Luhanszk és Zaporizzsja régiókat annektálta az orosz elnök.

Az elcsatolás azt követően történt, hogy a négy, orosz ellenőrzés alá került ukrajnai régióban népszavazást tartottak arról, hogy Oroszországhoz akarnak-e tartozni. A voksolás eredményét egyébként egyetlen ország sem fogadta el, így Szerbia sem.

Ez az egyetlen út a békéhez - ezt üzente Vlagyimir Putyin Kijevnek és nyugati szövetségeseinek, miután a Kreml Szent György-termében tartott ünnepi beszédében kijelentette, hogy az Ukrajnától elfoglalt terülteket, Herszon, Donyeck, Luhanszk és Zaporizzsja régiókat is Oroszországhoz csatolja. A Donbasz térségében élők örökre orosz állampolgárok lesznek - mondta Putyin. Az orosz elnök továbbra is kiáll az Ukrajnában zajló orosz invázió mellett, mondván, az általuk elfoglalt területek orosz területek, majd néma csendet kért a teremben lévő magas rangú vezetőktől, hogy megemlékezzenek a hadműveletben elhunyt orosz hősökről.

Putyin beszédében hangsúlyozta, hogy a Nyugat hatalmai már a Szovjetunió bukása óta azon dolgoznak, hogy Oroszország összeroppanjon. Nyugtalanok, hogy létezik ilyen gazdag ország, utalva Oroszország hatalmas ásványi és egyéb erőforrásaira. Az orosz elnök kapzsinak nevezte a Nyugatot, szerinte gyarmatosítani akarják Oroszországot. Ezért is folyik hibrid háború Oroszország ellen - mondta Putyin.

Az orosz elnök kijelentette, hogy a megszállt területeken tartott népszavazások eredményei a szavazók természetes jogait tükrözik. Vlagyimir Putyin beszédét követően az elfoglalt területek oroszok által kinevezett vezetői és az orosz elnök is aláírta az elcsatolásról szóló hivatalos dokumentumokat. A voksolás eredményét egyébként egyetlen ország sem fogadta el, így Szerbia sem.

Időközben Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő bejelentette: Oroszország agressziónak fogja tekinteni az "új területeire" mért ukrán katonai csapásokat. "Sehogy másként nem is lehet" - mondta a Kreml szóvivője arra a kérdésre válaszolva, hogy az Ukrajnától újonnan elcsatolt területek elleni ukrán támadásokat Oroszország maga ellen irányuló agresszióként fogja-e értelmezni.

Vlagyimir Putyin
Oroszország
orosz-ukrán háború

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.