Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Pavel Golovkin

Putyin alkotmánymódosítással újraindulhatna az államfői tisztségért

2020-03-10
18:19
Forrás
hirado.hu
Vlagyimir Putyin lehetségesnek tart egy olyan alkotmánymódosítást, amely lehetővé tenné számára, hogy újraindulhasson az államfői tisztségért, ha ez ellen nem lenne ellenvetése az alkotmánybíróságnak.

Az orosz elnök kedden a parlament alsóházában mondott beszédében reagált ezzel arra, hogy nem sokkal korábban a kormányzó Egységes Oroszország párt egyik képviselője ilyen irányú javaslattal állt elő. Putyin értelmezése szerint ez a javaslata arról szól, hogy el kell törölni a betölthető elnöki ciklusokra vonatkozó alkotmányos korlátozást bárki esetében, és engedélyezni kell, hogy újraindulhasson az elnökválasztáson, amennyiben ezt a nép is támogatásáról biztosítja az alkotmánymódosításról április 22-én tartandó országos szavazáson. 

Vlagyimir Putyin
alkotmánymódosítás
Oroszország
államfő

Most

14:23, Frissítve: 14:30

Idén is elmarad a rekordtermés

Az enyhe tél és a száraz tavasz hatását már kezdik érezni az észak-bácskai mezőgazdasági termelők. Szerintük a vártnál ugyan szebben fejlődik a gabona, azonban rekordtermés nem várható idén sem.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.