Ugrás a tartalomra

Putyin alkotmánymódosítással újraindulhatna az államfői tisztségért

2020.03.10
18:19
Forrás
hirado.hu
Vlagyimir Putyin lehetségesnek tart egy olyan alkotmánymódosítást, amely lehetővé tenné számára, hogy újraindulhasson az államfői tisztségért, ha ez ellen nem lenne ellenvetése az alkotmánybíróságnak.

Az orosz elnök kedden a parlament alsóházában mondott beszédében reagált ezzel arra, hogy nem sokkal korábban a kormányzó Egységes Oroszország párt egyik képviselője ilyen irányú javaslattal állt elő. Putyin értelmezése szerint ez a javaslata arról szól, hogy el kell törölni a betölthető elnöki ciklusokra vonatkozó alkotmányos korlátozást bárki esetében, és engedélyezni kell, hogy újraindulhasson az elnökválasztáson, amennyiben ezt a nép is támogatásáról biztosítja az alkotmánymódosításról április 22-én tartandó országos szavazáson. 

Vlagyimir Putyin
alkotmánymódosítás
Oroszország
államfő

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.