Ugrás a tartalomra
Tanjug/Pool Photo via AP/Ian Langsdon

Putyin és Zelenszkij találkozott Párizsban

2019-12-09
19:36
Forrás
Szerbiai RTV
Mosoly és kézfogás nélkül találkozott egymással Vlagyimir Putyin orosz és Volodomir Zelenszkij ukrán elnök Párizsban, a normandiai négyek hétfő délutáni csúcstalálkozóján.

Az ülés célja, hogy megoldást keressenek Ukrajna problémáira, és ismét béke legyen Kelet-Ukrajnában. Az eseményen Putyinon és Zelenszkijen kívül jelen van Angela Merkel német kancellár és a vendéglátó Emmanuel Macron francia elnök is. Diplomaták becslése szerint kicsi az esély arra, hogy tartós békét alakítsanak ki a térségben. Szerintük Zelenszkijnek nincs sok lehetősége, Putyin pedig nem túl nagy hajlandóságot mutat az iránt, hogy a külső nyomás szerint hozzon döntéseket. A két elnök a számos bilaterális egyeztetés után most Merkel és Macron társaságában is találkozott egymással, a tárgyalóterembe lépve azonban csak röviden egymásra néztek, a mosoly, és a kamerák előtti kézrázás elmaradt.

Vlagyimir Putyin
Volodimir Zelenszkij
Párizs

Most

12:33, Frissítve: 12:50

Kikaptak a magyarkanizsai lányok Szabadkán

Nem épp jól sikerült a bemutatkozása az újonc magyarkanizsai TSC Női Labdarúgó Klubnak a szerb Szuperligában. Vajda Fangyó lányai 7:0 arányú vereséget szenvedtek a címvédő Spartacus otthonában.

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.