Ugrás a tartalomra
Tanjug/Pool Photo via AP/Ian Langsdon

Putyin és Zelenszkij találkozott Párizsban

2019-12-09
19:36
Forrás
Szerbiai RTV
Mosoly és kézfogás nélkül találkozott egymással Vlagyimir Putyin orosz és Volodomir Zelenszkij ukrán elnök Párizsban, a normandiai négyek hétfő délutáni csúcstalálkozóján.

Az ülés célja, hogy megoldást keressenek Ukrajna problémáira, és ismét béke legyen Kelet-Ukrajnában. Az eseményen Putyinon és Zelenszkijen kívül jelen van Angela Merkel német kancellár és a vendéglátó Emmanuel Macron francia elnök is. Diplomaták becslése szerint kicsi az esély arra, hogy tartós békét alakítsanak ki a térségben. Szerintük Zelenszkijnek nincs sok lehetősége, Putyin pedig nem túl nagy hajlandóságot mutat az iránt, hogy a külső nyomás szerint hozzon döntéseket. A két elnök a számos bilaterális egyeztetés után most Merkel és Macron társaságában is találkozott egymással, a tárgyalóterembe lépve azonban csak röviden egymásra néztek, a mosoly, és a kamerák előtti kézrázás elmaradt.

Vlagyimir Putyin
Volodimir Zelenszkij
Párizs

Most

21:24, Frissítve: 21:59

Harry és Meghan lemondott királyi titulusáról

Lemondott királyi titulusáról Harry herceg és felesége, Meghan hercegnő és a továbbiakban egyikük sem lát el hivatalos feladatokat a brit királyi családban - közölte szombat este a Buckingham-palota.
18:51, Frissítve: 18:56

Felkészülési mérkőzést játszott a TSC

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a tavaszi folytatásra a topolyai TSC labdarúgó csapata. Szabó Zoltán együttese a szomszédos, szabadkai Spartacus együttesével 1:1-es döntetlent játszott.

Népszerű

Leégett egy szabadkai autószerelő műhely

Tűz ütött ki ma délelőtt egy autószerelő műhelyben Szabadkán. A Koszovó utcában lévő autószervizben jelentős anyagi kár keletkezett, sérültről azonban nem szólnak a hírek.