Ugrás a tartalomra

Putyin felvetette az orosz-ukrán közös állampolgárság lehetőségét

2019.04.29
17:26
Forrás
MTI
Felvetetett az orosz-ukrán közös állampolgárság lehetőségét Vlagyimir Putyin orosz elnök újságíróknak nyilatkozva hétfőn Moszkvában.

„Ha ők állampolgárságot adnak az oroszoknak Ukrajnában, mi pedig az ukránoknak Oroszországban, akkor elég gyorsan közös nevezőre és a kívánt eredményre jutunk. Közös állampolgárságunk lesz” - így nyilatkozott Vlagyimir Putyin orosz elnök Moszkvában.

Putyin az újonnan megválasztott ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij Facebook-bejegyzésére reagált, és ismét hangot adott azon véleményének, miszerint a kulturális és nyelvi sajátosságok ellenére az ukrán és az orosz egy nép. Moszkva szerint Putyin pekingi sajtótájékoztatóján világosan kifejtette álláspontját az orosz-ukrán párbeszéddel kapcsolatban, ahol egy esetleges államfői találkozó lehetőségét is felvetette. Zelenszkij a közösségi médiában korábban azt tanácsolta az orosz hatóságoknak, hogy ne vesztegessék az idejüket azzal, hogy az ukránokat orosz útlevél beszerzésére próbálják "csábítani". Az ukrán elnök korábban kijelentette, hogy kész megvitatni Ukrajna és Oroszország együttélésének új feltételeit. De leszögezte, hogy erről csakis az ukrán területek - a Donyec-medence és a Krím félsziget - megszállásának teljes megszüntetése után lehet szó.

Vlagyimir Putyin
Oroszország
Ukrajna

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.