Ugrás a tartalomra

Putyin a Közel-Keletről tárgyalt telefonon Trumppal

2018.02.12
21:05
Forrás
MTI
Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn telefonon tárgyalt amerikai hivatali partnerével, Donald Trumppal, főként a közel-keleti konfliktusról egyeztettek.

Ezt maga Putyin jelentette be, amikor Moszkvában hétfő este fogadta Mahmúd Abbászt, a Palesztin Hatóság elnökét, és tolmácsolta neki Trump üzenetét. Az orosz vezető a palesztin vendégével a régióban lezajló folyamatokról és a kétoldalú viszonyról folytatott megbeszélését megelőzően kijelentette: "a közel-keleti helyzet nem olyan, mint amilyennek azt mindannyian látni szeretnénk".


Abbász közölte, hogy az Egyesült Államokkal mint a közel-keleti rendezésben közvetítő állammal semmilyen formában sem kíván együttműködni. "Arculcsapásnak" minősítette Washingtonnak azt a döntését, hogy az amerikai nagykövetséget Tel-Avivból Jeruzsálembe helyezzék át.

Az amerikai elnök a Kreml sajtószolgálatának tájékoztatása szerint a Moszkva közelében történt vasárnapi légikatasztrófa miatt részvétét fejezte ki orosz kollégájának. Abbász szintén kondoleált Putyinnak.


Putyin az eredeti terv szerint vasárnap Szocsiban tárgyalt volna Abbásszal, de a 71 halálos áldozattal járó baleset miatt a találkozó helyszínét Moszkvába tették át.

Vlagyimir Putyin
Donald Trump
Mahmúd Abbász

Most

09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.