Ugrás a tartalomra
Tanjug/Russian Foreign Ministry Press Service via AP

Putyin nem, de Lavrov ellátogat Szerbiába

2020.10.17
10:43
Forrás
Novosti
Október 28-án kétnapos látogatásra jön Szerbiába Szergej Lavrov orosz külügyminiszter - írja a Novosti. Aleksandar Vučić szerb államfővel és az államvezetés többi tagjával ül tárgyalóasztalhoz.

A Novosti arról is ír, hogy diplomáciai berkekből megerősítették, Lavrov szerbiai látogatása azt támasztja alá, hogy Szerbia és Oroszország kapcsolatán nem esett csorba a washingtoni gazdasági megállapodás aláírásával. Korábban ugyanis olyan hírek láttak napvilágot, hogy Vlagyimir Putyin orosz államfő éppen a megállapodás miatt mondta le szerbiai útját.

Nem hivatalos információk szerint azonban nem ez a helyzet, Putyin az oroszországi koronavírus-helyzet miatt mondta le a szerbiai látogatását.

Szergej Lavrov
Oroszország
Szerbia
politika

Most

16:19, Frissítve: 16:35

Újrahasznosítják a szennyvíziszapot Szabadkán

Biomasszát állítanak elő a felhasználásával. Ez egyelőre egy kísérleti projekt. Az ehhez szükséges tesztültetvények a Regionális Hulladéktároló és Hulladékgazdálkodási Kft. területén találhatók. Az illetékesek bemutatták az eddig elért eredményeket.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.