Ugrás a tartalomra
Tanjug/Russian Foreign Ministry Press Service via AP

Putyin nem, de Lavrov ellátogat Szerbiába

2020.10.17
10:43
Forrás
Novosti
Október 28-án kétnapos látogatásra jön Szerbiába Szergej Lavrov orosz külügyminiszter - írja a Novosti. Aleksandar Vučić szerb államfővel és az államvezetés többi tagjával ül tárgyalóasztalhoz.

A Novosti arról is ír, hogy diplomáciai berkekből megerősítették, Lavrov szerbiai látogatása azt támasztja alá, hogy Szerbia és Oroszország kapcsolatán nem esett csorba a washingtoni gazdasági megállapodás aláírásával. Korábban ugyanis olyan hírek láttak napvilágot, hogy Vlagyimir Putyin orosz államfő éppen a megállapodás miatt mondta le szerbiai útját.

Nem hivatalos információk szerint azonban nem ez a helyzet, Putyin az oroszországi koronavírus-helyzet miatt mondta le a szerbiai látogatását.

Szergej Lavrov
Oroszország
Szerbia
politika

Most

16:40, Frissítve: 17:22

Újvidéken is tüntetnek a gazdák

Folytatják a tárgyalást a kormánnyal - ezt mondták a gazdák képviselői Újvidéken, miután nem fogadták el az újabb javaslatokat az aszálykárok enyhítésére. Az útzárlatok folytatásáról pedig órára órára döntenek.
16:17, Frissítve: 16:37

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.
15:44, Frissítve: 15:50

Szent István-nap Palicson és Szabadkán

Szombaton lesz Vajdaságban a Szent István-napi központi ünnepség. Palicson már 15 órától kirakodóvásárral várják a látogatókat, 18 órakor zenés vendégváró, 19 órakor pedig ökumenikus kenyérszentelő lesz a Vigadónál.
15:05

Óriási beruházás érkezik Magyarországra

Bejelentették Magyarország eddigi legnagyobb beruházását. Debrecenben a kínai Contemporary Amperex Technology Co. Limited (CATL), a világ legnagyobb akkumulátorgyártója hozza létre második európai üzemét.

Népszerű