Ugrás a tartalomra
Tanjug/Gavriil Grigorov/TASS Host Photo Agency Pool via AP

Putyin tárgyalt Dodikkal

2022.06.18
13:18
Forrás
Szerbiai RTV
Vlagyimir Putyin orosz elnök tegnap késő este találkozott Milorad Dodikkal, a boszniai szerbek vezetőjével.

Számunkra ez nagyon fontos találkozó volt, teljesen barátságos, tele megértéssel azokkal a fontos témákkal kapcsolatban, amelyek korábban a fókuszban voltak – mondta Dodik. Azt is elmondta, hogy fontos infrastrukturális kérdésekről is tárgyalt az orosz elnökkel, és megerősítették azt a döntést, hogy a Boszniai Szerb Köztársaságban gázvezetéket fektessenek le, ami lehetővé teszi két gázmeghajtású erőmű építését, az egyiket Prijedor, a másik pedig Banja Luka közelében. A boszniai szerb vezető hozzátette, hogy ehhez szerződést kell kötni Bosznia-Hercegovina és Szerbia között.

Vlagyimir Putyin
Milorad Dodik
Oroszország
Bosznia-Hercegovina
Boszniai Szerb Köztársaság

Most

10:11, Frissítve: 10:23

Drágább lesz az iskolakezdés

Számottevő árnövekedés figyelhető meg a papíripari termékek tekintetében, a kialakult helyzet miatt pedig a gyerekes családok számára drágább lesz az iskolakezdés, mint az elmúlt években.
08:21, Frissítve: 08:33

Az eső vízesésként zúdult Dél-Koreára

Legalább heten meghaltak, hatan eltűntek az özönvízszerű eső okozta áradásban a dél-koreai főváros régiójában hétfőn. Szöul jómódú Gangnam negyedének utcái folyókká változtak, a járművek elmerültek, a víz elárasztotta a tömegközlekedési eszközöket.

Népszerű