Ugrás a tartalomra

Putyin Vučićnak: találni fogunk egy elfogadható megoldást a gázárra

2021.11.25
14:51
2021.11.25
16:22
Forrás
Szerbiai RTV
Az eddigi szerződés hamarosan lejár, közben a földgáz ára drasztikusan megnőtt.

Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tárgyalt ma Aleksandar Vučić szerb államfő Szocsiban. A két politikus egyeztetésének fő témája az volt, hogy Szerbia ezentúl milyen áron tud majd földgázt vásárolni Oroszországtól. A jelenleg érvényben lévő, de hamarosan lejáró szerződés szerint Szerbia ezer köbméter földgázért 270 dollárt fizet az oroszoknak, a földgáz világpiacai ára azonban drasztikusan megnőtt és meghaladta az 1000 dollárt. Vlagyimir Putyin a témával kapcsolatban azt mondta, hogy találni fognak egy olyan megoldást, ami elfogadható lesz a szerb partner számára.

Szerbia és Oroszország kapcsolata a koronavírus-járvány ellenére is minden téren fejlődik - tette hozzá az orosz elnök. Vučić is a két ország közötti jó kapcsolatról beszélt, ami történelmi magaslaton van. A haditechnika terén is szoros az együttműködés - tette hozzá a szerb államfő. A két politikus 19. alkalommal találkozott egymással. A napirendi pontok között pedig a Nyugat-Balkán aktuális témái, illetve a két ország közös projektjei is szerepeltek. A hírek szerint decemberben Ana Brnabić szerb kormányfő is Oroszországba utazik.

Aleksandar Vučić
Vlagyimir Putyin

Most

15:11, Frissítve: 17:12

Megújult a nagyfényi óvoda

A szabadkai Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény hat óvodájának egy-egy szobája kapott új bútorzatot az UNICEF szerbiai irodája A fellendülés évei programja keretében.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.