Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin

Putyin Vučićnak: találni fogunk egy elfogadható megoldást a gázárra

2021.11.25
14:51
2021.11.25
16:22
Forrás
Szerbiai RTV
Az eddigi szerződés hamarosan lejár, közben a földgáz ára drasztikusan megnőtt.

Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tárgyalt ma Aleksandar Vučić szerb államfő Szocsiban. A két politikus egyeztetésének fő témája az volt, hogy Szerbia ezentúl milyen áron tud majd földgázt vásárolni Oroszországtól. A jelenleg érvényben lévő, de hamarosan lejáró szerződés szerint Szerbia ezer köbméter földgázért 270 dollárt fizet az oroszoknak, a földgáz világpiacai ára azonban drasztikusan megnőtt és meghaladta az 1000 dollárt. Vlagyimir Putyin a témával kapcsolatban azt mondta, hogy találni fognak egy olyan megoldást, ami elfogadható lesz a szerb partner számára.

Tanjug/AP/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin

Szerbia és Oroszország kapcsolata a koronavírus-járvány ellenére is minden téren fejlődik - tette hozzá az orosz elnök. Vučić is a két ország közötti jó kapcsolatról beszélt, ami történelmi magaslaton van. A haditechnika terén is szoros az együttműködés - tette hozzá a szerb államfő. A két politikus 19. alkalommal találkozott egymással. A napirendi pontok között pedig a Nyugat-Balkán aktuális témái, illetve a két ország közös projektjei is szerepeltek. A hírek szerint decemberben Ana Brnabić szerb kormányfő is Oroszországba utazik.

Aleksandar Vučić
Vlagyimir Putyin

Most

15:13, Frissítve: 15:55

Magyar-szerb filmipari együttműködés

Kétoldalú filmipari, filmművészeti és audiovizuális együttműködési megállapodást írt alá Kásler Miklós, a magyar emberi erőforrások minisztere és Maja Gojković szerb művelődési miniszter Budapesten.
15:07

Áder János: Meg kell védeni az EU határait és értékeit

Európára fokozódó migrációs nyomás nehezedik majd a következő hónapokban, években, ezt az Európai Unió nem szemlélheti tehetetlenül, fel kell készülni, és az EU határait, közös értékeit meg kell védeni - mondta Áder János magyar köztársasági elnök.
14:18, Frissítve: 16:08

Egy kis apróság is sokat jelent

Elkezdődtek az ünnepek előtti jótékonysági gyűjtések és akciók Szabadkán is. Az érintett szervezetek egész évben igyekeznek segítséget nyújtani a rászorulóknak, de a legmozgalmasabb időszak az év vége. Egyrészt az ünnepek, másrészt pedig tél miatt.

Népszerű