Ugrás a tartalomra
Tanjug/Pool photo via AP/Yves Herman

Radovan Karadžić védője az ítélet megsemmisítését kérte

2018-04-23
14:41
Forrás
Szerbiai RTV, Tanjug
Radovan Karadžić védője az ENSZ nemzetközi törvényszéki mechanizmusa előtt Hágában, a mai fellebbezési ülésen azt kérte, hogy semmisítsék meg a kirótt ítéletet.

Ezenkívül új tárgyalás megindítását kérte az ügyben. Fellebbezésében az ügyészség életfogytig tartó börtönbüntetést kért. Karadžićot a hágai Nemzetközi törvényszék 2016 márciusában ítélte el első fokon, negyven évet kapott. A bíróság szerint a volt boszniai szerb elnök felelős a srebrenicai népirtásért. Karadžić védőügyvédje, Goran Petronijević kijelentette, igyekeznek bebizonyítani, hogy védencének nincs köze a Srebrenicában történtekhez.

radovan karadzic
Hága
Srebrenicai népirtás

Most

07:09

Szerbia nyerte az Acropolis kupát

Szerbia férfi kosárlabda-válogatottja nyerte meg Athénban az Acropolis kupát, miután a döntőben hosszabbítás után 85-80-ra legyőzte a házigazda Görögország csapatát.
22:27, Frissítve: 22:44

Ismét erdőtűz pusztít Gran Canaria szigetén

Mintegy négyezer embert kellett kitelepíteni a Kanári-szigetekhez tartozó Gran Canarián tomboló erdőtűz miatt – közölte a Kanári-szigetek elnöke vasárnapi rendkívüli sajtótájékoztatóján.
22:04

Százezrek tüntettek békésen Hongkongban

Több százezren tüntettek békésen vasárnap Hongkongban, azt mutatva, hogy a mozgalom továbbra is széles támogatást tud maga mögött a nemzetközi repülőtér működését megbénító ülőtüntetés után is.

Népszerű

Szakad a hó Ausztráliában

Hideghullám érte el Délkelet-Ausztráliát, a hegyvidéki területeken a hőmérséklet -3 fok körül mozgott.

Közel 200 km/h-val száguldozott

193 kilométeres óránkénti sebességgel haladt egy 24 éves férfi a szerbiai Rača település olyan útszakaszán ahol a sebességkorlátozás 80 km/h volt.