Ugrás a tartalomra
Tanjug/Pool photo via AP/Yves Herman

Radovan Karadžić védője az ítélet megsemmisítését kérte

2018-04-23
14:41
Forrás
Szerbiai RTV, Tanjug
Radovan Karadžić védője az ENSZ nemzetközi törvényszéki mechanizmusa előtt Hágában, a mai fellebbezési ülésen azt kérte, hogy semmisítsék meg a kirótt ítéletet.

Ezenkívül új tárgyalás megindítását kérte az ügyben. Fellebbezésében az ügyészség életfogytig tartó börtönbüntetést kért. Karadžićot a hágai Nemzetközi törvényszék 2016 márciusában ítélte el első fokon, negyven évet kapott. A bíróság szerint a volt boszniai szerb elnök felelős a srebrenicai népirtásért. Karadžić védőügyvédje, Goran Petronijević kijelentette, igyekeznek bebizonyítani, hogy védencének nincs köze a Srebrenicában történtekhez.

radovan karadzic
Hága
Srebrenicai népirtás

Most

10:01, Frissítve: 10:07

Visszatér a nyár

A hét hátralevő részében változékony időjárásra számíthatunk - derül ki a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzéséből.
08:32

Amerika kilép a WHO-ból

Az Egyesült Államok hivatalosan értesítette az ENSZ-főtitkárt, hogy kilép az ENSZ Egészségügyi Világszervezetéből, a WHO-ból.

Népszerű

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.