Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Heidi Levine

A rakétatámadásra légicsapással válaszolt Izrael

2021.05.17
12:40
2021.05.17
12:45
Forrás
hvg.hu, euronews.com
Újabb légitámadásokat hajtottak végre izraeli harci gépek kora hajnalban a Gázai övezetben

Az izraeli hadsereg rövid nyilatkozatban közölte, hogy gépei az övezet terrorista célpontjait támadták. Korábban Benjamin Netanjahu miniszterelnök arra figyelmeztetett, hogy nem hagynak fel a bombázásokkal. Jeruzsálem keleti részén továbbra sem enyhül a feszültség. A palesztin családok tervezett kitelepítése is hozzájárult az erőszakhullámhoz, amely sok izraeli város mellett Gázára és Ciszjordániára is átterjedt. Vasárnap az izraeli légicsapások egy forgalmas gázai utcát értek el, legalább három épület összeomlását és tucatnyi ember halálát okozva. A Hamász közben rengeteg rakétát indított Izrael déli része felé. Az ENSZ Biztonsági Tanácsának rendkívüli ülésén a fegyverszünet elérését szorgalmazták, az erről szóló közös nyilatkozatban viszont nem tudtak megállapodni. Az Egyesült Államok, Izrael legerősebb szövetségese vonakodik, mivel úgy látja, hogy ez hátráltatná a diplomáciai folyamatot.

Izrael
Gázai övezet
rakétatámadás
légicsapás

Most

22:56

Olaszország-Svájc 3-0

Az olasz labdarúgó-válogatott 3-0-ra legyőzte Svájc csapatát Rómában, az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, ezzel a nyolcaddöntőbe jutott.
20:17

A 6 hónapos Boško segítséget kér

Boško 2021. január 14-én született Újvidéken. Három hónapos volt, amikor a szüleinek feltűnt, hogy nem a korának megfelelően fejlődik. A vizsgálatok után jött a diagnózis: SMA1 - gerinc eredetű izom atrófia, 1. típus.
17:28, Frissítve: 19:53

Nyílt napok a szabadkai ATB Severben!

A szabadkai ATB Sever vállalat minden szerdán 12 órától nyílt napot szervez, a Mágneses mezők 6-os szám alatt található üzemében. A nyílt napok célja, hogy az érdeklődők megismerjék a vállalat nyújtott álláslehetőségeket.

Népszerű

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.