Ugrás a tartalomra
Snapshot/Tanjug video/Marko Trosic

Rasim Ljajić: A koszovói vám tetemes károkat okoz Szerbiának

2019-01-27
16:16
2019-01-29
11:16
Forrás
Szerbiai RTV
Óriási károkat okoz, ha hosszú ideig érvényben marad a 100 százalékos vám, amit a koszovói kormány a szerbiai termékekre is kirótt.

A gazdasági élet szereplői nehezen fognak visszazökkenni az intézkedés előtti állapotba - nyilatkozta a Szerbiai RTV reggeli műsorában Rasim Ljajić. A szerbiai kereskedelmi miniszter kiemelte: a pristinai vezetésen hatalmas a gazdasági és a nemzetközi nyomás, ennek ellenére mégis nehéz megjósolni, mikor vonhatják vissza a vámról szóló rendelkezést. A kirótt vám bevezetése óta eddig 66,6 millió euró értékű szerbiai árú értékesítése maradt el Koszovóban. Ez azonban csak egy kisebb hányada a tényleges összegnek - véli a tárcavezető. A miniszter kifejtette: az intézkedés életbe lépése óta Koszovó 60 százalékkal több terméket hoz be Albániából, 40 százalékkal többet Észak-Macedóniából, 114 százalékkal többet Görögországból, míg Magyarországról 71 százalékkal több áru érkezik Pristinába mint az előző években.

Koszovó
vám

Most

18:26, Frissítve: 18:45

Szamárverseny 37-ik alkalommal Királyhalmon

Idén 37. alkalommal tartják meg a Szamárversenyt Királyhalmon. A szamaragolás és a fogathajtás mellett kerékpárverseny, szamárkvíz, tombola, este pedig koncertek várják az érdeklődőket.
17:47, Frissítve: 17:56

A szerbiai részeg sofőrök toplistája

Megjelentette a hullarészegen vezetők toplistáját a szerbiai Belügyminisztérium. Hihetetlennek tűnik, pedig igaz: az idei rekordernek 4,23 ezrelék alkoholt találtak a szervezetében.

Népszerű

Tűz pusztít Bosznia-Hercegovinában

Trebinje környékén, a Boszniai Szerb Köztársaságban az éj folyamán a lángok a szél miatt több kilométerre kiterjedtek. Félő, hogy a lángok a közelben elhelyezkedő Zasad településig jutnak.

Tűz Szabadkán

Több autó is kiégett tegnap Szabadkán, a sugárút közelében, amikor kigyulladt a központi garázs a Šumska utcában.

Megtámadták a TSC szurkolóit Temerinben

A TSC szurkolóinak egy kisebb csoportját eddig ismeretlen tettesek megtámadták Temerinben, amikor a vasárnap esti Vojvodina elleni mérkőzés után hazafelé tartottak.