Ugrás a tartalomra
Snapshot/Tanjug video/Marko Trosic

Rasim Ljajić: A koszovói vám tetemes károkat okoz Szerbiának

2019-01-27
16:16
2019-01-29
11:16
Forrás
Szerbiai RTV
Óriási károkat okoz, ha hosszú ideig érvényben marad a 100 százalékos vám, amit a koszovói kormány a szerbiai termékekre is kirótt.

A gazdasági élet szereplői nehezen fognak visszazökkenni az intézkedés előtti állapotba - nyilatkozta a Szerbiai RTV reggeli műsorában Rasim Ljajić. A szerbiai kereskedelmi miniszter kiemelte: a pristinai vezetésen hatalmas a gazdasági és a nemzetközi nyomás, ennek ellenére mégis nehéz megjósolni, mikor vonhatják vissza a vámról szóló rendelkezést. A kirótt vám bevezetése óta eddig 66,6 millió euró értékű szerbiai árú értékesítése maradt el Koszovóban. Ez azonban csak egy kisebb hányada a tényleges összegnek - véli a tárcavezető. A miniszter kifejtette: az intézkedés életbe lépése óta Koszovó 60 százalékkal több terméket hoz be Albániából, 40 százalékkal többet Észak-Macedóniából, 114 százalékkal többet Görögországból, míg Magyarországról 71 százalékkal több áru érkezik Pristinába mint az előző években.

Koszovó
vám

Most

00:02, Frissítve: 00:10

Federer jutott az elődöntőbe

Roger Federer két szettben 6:4, 6:3-ra verte Novak Đokovićot a Londonban zajló tenisz világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában, így ő lesz ott Dominic Thiem mellett a négy között.
23:02, Frissítve: 23:14

Nem drágul a földgáz

Szerbia polgárainak egy része megnyugodhatott, mivel az illetékesek bejelentették, hogy ebben a fűtési idényben nem drágul a földgáz. Stábunk annak járt utána, hogy hogyan látják ezt a szabadkaiak.
20:33, Frissítve: 20:39

Gyásznapot rendelt el Szlovákia

A szerdán Nyitragerencsér közelében történt buszbalesetben 12 személy vesztette életét. A szlovák kormány a csütörtökön megtartott rendkívüli ülésén péntekre rendelte el a gyásznapot.

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.