Ugrás a tartalomra

Rasim Ljajić: A koszovói vám tetemes károkat okoz Szerbiának

2019.01.27
16:16
2019.01.29
11:16
Forrás
Szerbiai RTV
Óriási károkat okoz, ha hosszú ideig érvényben marad a 100 százalékos vám, amit a koszovói kormány a szerbiai termékekre is kirótt.

A gazdasági élet szereplői nehezen fognak visszazökkenni az intézkedés előtti állapotba - nyilatkozta a Szerbiai RTV reggeli műsorában Rasim Ljajić. A szerbiai kereskedelmi miniszter kiemelte: a pristinai vezetésen hatalmas a gazdasági és a nemzetközi nyomás, ennek ellenére mégis nehéz megjósolni, mikor vonhatják vissza a vámról szóló rendelkezést. A kirótt vám bevezetése óta eddig 66,6 millió euró értékű szerbiai árú értékesítése maradt el Koszovóban. Ez azonban csak egy kisebb hányada a tényleges összegnek - véli a tárcavezető. A miniszter kifejtette: az intézkedés életbe lépése óta Koszovó 60 százalékkal több terméket hoz be Albániából, 40 százalékkal többet Észak-Macedóniából, 114 százalékkal többet Görögországból, míg Magyarországról 71 százalékkal több áru érkezik Pristinába mint az előző években.

Koszovó
vám

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.