Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Elaine Thompson

Ratcliffe: Oroszország és Irán megpróbált beavatkozni az amerikai választásokba

2020-10-22
09:44
2020-10-22
09:50
Forrás
MTI
Hamis információk terjesztésével megpróbálták befolyásolni a választókat.

Oroszország és Irán megpróbált beavatkozni a 2020-as amerikai választásokba - jelentette be az Országos Hírszerzési Igazgatóság vezetője. John Ratcliffe közölte: bizonyítást nyert, hogy amerikai választói regisztrációra vonatkozó információk kerültek külön-külön Oroszország és Irán birtokába, és e két ország hamis információk terjesztésével megpróbálta befolyásolni az amerikai választókat. Ratcliffe megerősítette: kormányzati tisztségviselők az elmúlt hetekben észlelték, hogy "Irán hamis e-maileket küldött a választók megfélemlítésére, társadalmi nyugtalanság felszítására és Trump elnök bemocskolására".

Chuck Schumer, a szenátus demokrata párti frakciójának vezetője nem ért egyet Ratcliffe elemzésével, miszerint Irán ebben az esetben kifejezetten Trumpnak akart volna kárt okozni. Úgy véli, a két említett ország a választásba vetett bizalmat akarja aláásni.

John Ratcliffe
választások
USA

Most

19:50, Frissítve: 19:55

Négy áldozata van a robbanásnak Bristol közelében

Négy ember meghalt, egy pedig súlyosan megsérült egy robbanásban az angliai Bristol közelében - számolt be a Times egyik újságírója Twitter-bejegyzésében. A munkások egy vegyi tartály tetején voltak, amikor az felrobbant.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.