Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A referendumon fontos üggyel kapcsolatban nyilvánítunk véleményt

2022.01.16
14:25
2022.01.16
15:53
Forrás
Pannon RTV
Pásztor István is az urnák elé járult vasárnap délelőtt Noszán.

A Vajdasági Magyar Szövetség és a Tartományi Képviselőház elnöke a voksolást követően arról beszélt, hogy minden egyes népszavazás fontos, mert egy olyan civilizációs lehetőség, amikor maguk a polgárok alakíthatnak ki végső döntést egy fontos üggyel kapcsolatban.

Pannon RTV

Pásztor István, elnök, VMSZ: „Az alkotmánymódosítás sok országban, így Szerbiában is referendum ügyi kérdés. Ebben a konkrét esetben, ez a mostani pillanat azért fontos, mert egy 15 éves problémának jelentheti talán a megoldását. Mintegy 15 évvel ezelőtt fogalmazta meg legelőször az Európai Unió azokat a fenntartásokat, amelyek a szerbiai igazságszolgáltatás függetlenségével kapcsolatban léteznek. Ezek a megfogalmazások ezek idővel nem tompultak, és ezzel kapcsolatban Szerbiának van egy vállalt kötelezettsége, hogy ezt a módosítást megteszi. Úgyhogy ilyen értelemben ez egy vállalt kötelezettségnek a végrehajtása.”

referendum
Vajdasági Magyar Szövetség
tartományi képviselőház
tartományi képviselőház elnöke
Pásztor István
alkotmánymódosítás
alkotmánymódosítás
alkotmány
Európai Unió
integráció

Most

13:08, Frissítve: 14:22

Újabb hadgyakorlatokat jelentett be Kína

Több kínai katonai hajó, repülőgép és drón folytatta ma reggel Tajvan közelében a közös hadgyakorlatokat, amelyek során támadásokat szimuláltak Tajvan és a tajvani haditengerészet hajói ellen.

Népszerű

Barikádok az utakon Koszovóban

Több helyen is elzárták az utakat a Koszovóban élő szerbek. Közben a koszovói rendőrség vasárnap este lezárta Jarinjenál és Brnjaknál az adminisztratív határátkelőket.