Ugrás a tartalomra

A referendumon fontos üggyel kapcsolatban nyilvánítunk véleményt

2022.01.16
14:25
2022.01.16
15:53
Forrás
Pannon RTV
Pásztor István is az urnák elé járult vasárnap délelőtt Noszán.

A Vajdasági Magyar Szövetség és a Tartományi Képviselőház elnöke a voksolást követően arról beszélt, hogy minden egyes népszavazás fontos, mert egy olyan civilizációs lehetőség, amikor maguk a polgárok alakíthatnak ki végső döntést egy fontos üggyel kapcsolatban.

Pásztor István, elnök, VMSZ: „Az alkotmánymódosítás sok országban, így Szerbiában is referendum ügyi kérdés. Ebben a konkrét esetben, ez a mostani pillanat azért fontos, mert egy 15 éves problémának jelentheti talán a megoldását. Mintegy 15 évvel ezelőtt fogalmazta meg legelőször az Európai Unió azokat a fenntartásokat, amelyek a szerbiai igazságszolgáltatás függetlenségével kapcsolatban léteznek. Ezek a megfogalmazások ezek idővel nem tompultak, és ezzel kapcsolatban Szerbiának van egy vállalt kötelezettsége, hogy ezt a módosítást megteszi. Úgyhogy ilyen értelemben ez egy vállalt kötelezettségnek a végrehajtása.”

referendum
Vajdasági Magyar Szövetség
tartományi képviselőház
tartományi képviselőház elnöke
Pásztor István
alkotmánymódosítás
alkotmánymódosítás
alkotmány
Európai Unió
integráció

Most

13:35

Lesz-e fagykár a gyümölcsösökben?

Idén is, mint jó pár évre visszamenőleg kora tavaszi fagyokkal szembesültek a gyümölcstermelők. Az elmúlt hetekben a fagyzugos helyeken a hajnali órákban a -4, -6 fokot is elérte a hőmérséklet.
13:20, Frissítve: 13:26

Tojásvadászat Királyhalmon

Tojásfadíszítés, kézműves foglalkozás és kincskeresés - ez várt ma a gyerekekre Királyhalmon. A kultúrotthon előtti parkban örömmel gyűjtötték a húsvéti kincseket a legkisebbek.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.