Ugrás a tartalomra
FoNet/EBS

Reformok várhatók az energetikai szektorban

2022.11.29
08:15
2022.11.29
11:22
Forrás
Tanjug, Szerbiai RTV
Aleksandar Vučić szerb államfő Oslóban a Pinknek nyilatkozva kijelentette, szerinte ezzel egy 50-60 éve változatlan dolog módosul Szerbiában.

Vučić elmondta, a norvégok röviden és tömören három megoldási javaslatot kínáltak fel, hogy az ország sikeresebb lehessen energetikai szempontból, és az első lépések igencsak fájdalmasak lesznek. Az egyik legjelentősebb változás a közvállalatokat érinti majd.

Az áram- és gázdrágulás témájára reagálva kifejtette, nincs a környékben, Európában meg főképp, olyan ország, ahol az emelés ennél alacsonyabb lenne, hiszen Szerbiában az áram 4,4 dinárral, a gáz kilowattonkénti ára pedig 4,5 dinárral emelkedik majd.

Aggodalmának adott hangot, hogy a következő tél a mostaninál is nehezebb lesz, mert véleménye szerint az Oroszország és Ukrajna közötti háború elhúzódik majd.

Az államfő ismertette, hogy eddig a gáztartalék 7 százalékát használta fel az ország, ami azt jelenti, hogy lesz elegendő fűtőanyag a télen. Mint mondta, most a legnagyobb anyagi terhet az állam vállalta magára, de jól veszi majd az akadályt. Emellett bejelentette a kőolaj és a kőolajszármazékok árának további csökkenését is. 

energetika
gáz
áram
Aleksandar Vučić
Szerbia
reform

Most

09:54, Frissítve: 10:29

Busóbemutató a VM4K-ban

A busómaszkfaragás fortélyaival és a busójárás történetével ismerkedhettek meg csütörtök este mindazok, akik ellátogattak a szabadkai VM4K Klubhelyiségébe.
07:22, Frissítve: 08:00

Lehűlést hoz a borulás

Ma túlnyomóan felhős idő várható. Először Szerbia északi részén, tehát Vajdaságban lesz egyre borultabb az ég, a felhősödés azután az ország többi részére is kiterjed.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.