Ugrás a tartalomra

Reformok várhatók az energetikai szektorban

2022.11.29
08:15
2022.11.29
11:22
Forrás
Tanjug, Szerbiai RTV
Aleksandar Vučić szerb államfő Oslóban a Pinknek nyilatkozva kijelentette, szerinte ezzel egy 50-60 éve változatlan dolog módosul Szerbiában.

Vučić elmondta, a norvégok röviden és tömören három megoldási javaslatot kínáltak fel, hogy az ország sikeresebb lehessen energetikai szempontból, és az első lépések igencsak fájdalmasak lesznek. Az egyik legjelentősebb változás a közvállalatokat érinti majd.

Az áram- és gázdrágulás témájára reagálva kifejtette, nincs a környékben, Európában meg főképp, olyan ország, ahol az emelés ennél alacsonyabb lenne, hiszen Szerbiában az áram 4,4 dinárral, a gáz kilowattonkénti ára pedig 4,5 dinárral emelkedik majd.

Aggodalmának adott hangot, hogy a következő tél a mostaninál is nehezebb lesz, mert véleménye szerint az Oroszország és Ukrajna közötti háború elhúzódik majd.

Az államfő ismertette, hogy eddig a gáztartalék 7 százalékát használta fel az ország, ami azt jelenti, hogy lesz elegendő fűtőanyag a télen. Mint mondta, most a legnagyobb anyagi terhet az állam vállalta magára, de jól veszi majd az akadályt. Emellett bejelentette a kőolaj és a kőolajszármazékok árának további csökkenését is. 

energetika
gáz
áram
Szerbia
reform

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.