Ugrás a tartalomra

A régió stabilitása miatt aggódnak a Kvinta-országok

2022.10.21
15:10
Forrás
Szerbiai RTV
A Kvinta-országok nagyköveteit, valamint Emanuele Giaufret-t, az EU szerbiai küldöttségvezetőjét fogadta ma Aleksandar Vučić.

A nagykövetek átadták közös dokumentumukat a szerb elnöknek, amelyben aggodalmuknak adnak hangot a régió stabilitásának esetleges veszélyeztetése miatt.

Vučić elmondta, ő is aggódik az esetleges feszültség miatt, de hozzátette, Szerbia elkötelezett a párbeszéd mellett, amellyel úgy tudják megoldani a problémákat, hogy ne veszélyeztessék az állami, illetve a nemzeti érdekeket.

A találkozó után a szerb elnök Instagram oldalán azt írta: Minden kihívás ellenére, folytatjuk a béke fenntartásának és a nemzeti érdekek képviseletének politikáját, védjük a szabadság szellemét és Szerbia függetlenségét, és mindig mindenkinek az igazat mondjuk.

A találkozón Petar Petković, a szerb kormány Koszovó-ügyi irodájának vezetője is részt vett.

Kvinta-országok
Emanuele Giaufret

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.