Ugrás a tartalomra
MTI/Nemes János

Remekül szerepelt a KMKSZ az ukrajnai önkormányzati választásokon

2020-10-26
12:22
2020-10-26
16:40
Forrás
Pannon RTV
Jelentős ellenszélben jelentős eredményt értünk el - nyilatkozta a szövetség eredményváróján Brenzovics László

Az előzetes eredmények szerint a KMKSZ jelentős győzelmet aratott a tegnapi ukrajnai önkormányzati választásokon. A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség bejutott Kárpátalja legfőbb döntéshozó testületébe, a Megyei Tanácsba, és Babják Zoltán Beregszász eddigi polgármestere is újrázhat. Jelentős ellenszélben jelentős eredményt értünk el - nyilatkozta a szövetség eredményváróján Brenzovics László, a KMKSZ elnöke.

Brenzovics László, elnök, KMKSZ: „A KMKSZ következetesen kiáll a politikája mellett. Képviseli a kárpátaljai magyarságot. Ezt most a választók is meghálálták. A magyar kormány mindvégig kiállt a kárpátaljai magyarság mellett. Ez úgy gondolom, így lesz a továbbiakban is, és nem csak a kárpátaljaiak mellett. Ebben a vészteljes időszakban a magyar kormány volt az, amely jelentős segítséget nyújtott Kárpátalja lakosságának.”

Ukrajna
választások
önkormányzat
KMKSZ
Brenzovics László

Most

22:06, Frissítve: 23:17

Ferencváros-Barcelona 0-3

Az FC Barcelona 3-0-ra legyőzte a budapesti Puskás Arénában a Ferencvárost a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában, így továbbra is százszázalékos teljesítménnyel vezeti a G-csoportot.
21:51, Frissítve: 21:59

Felére csökken a bérleti díj Belgrádban

Decemberben és januárban a bérleti díj felét kell majd fizetniük azoknak a belgrádi vendéglátóipari egységeknek, amelyek a város tulajdonában lévő üzlethelyiségekben működtetik vállalkozásukat – jelentette ki a szerb főváros alpolgármestere.
20:44, Frissítve: 20:54

Online nyílt nap a Kosztolányiban

A bemutatkozást mindenki megtekintheti, aki csütörtökön, december 3-án csatlakozik a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium Facebook-oldalán meghirdetett eseményhez.
18:41

WHO: Otthon is viseljünk maszkot!

Otthon is javasolt a védőmaszk viselése a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében, amikor az emberek vendégeket fogadnak, és nem tartható a szükséges távolság - figyelmeztet az Egészségügyi Világszervezet.
17:16, Frissítve: 21:20

A beutazókat is érinti a várható osztrák szigorítás

December hetedikétől több járványügyi szabályozás is módosul Ausztriában. Egyes esetekben oldanak a korlátozásokon, míg más esetekben szigorítás várható, amennyiben a kormány dönt róla. A szigorítás egyebek között a beutazókat is érinti.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.