Ugrás a tartalomra
MTI/Nemes János

Remekül szerepelt a KMKSZ az ukrajnai önkormányzati választásokon

2020.10.26
12:22
2020.10.26
16:40
Forrás
Pannon RTV
Jelentős ellenszélben jelentős eredményt értünk el - nyilatkozta a szövetség eredményváróján Brenzovics László

Az előzetes eredmények szerint a KMKSZ jelentős győzelmet aratott a tegnapi ukrajnai önkormányzati választásokon. A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség bejutott Kárpátalja legfőbb döntéshozó testületébe, a Megyei Tanácsba, és Babják Zoltán Beregszász eddigi polgármestere is újrázhat. Jelentős ellenszélben jelentős eredményt értünk el - nyilatkozta a szövetség eredményváróján Brenzovics László, a KMKSZ elnöke.

Brenzovics László, elnök, KMKSZ: „A KMKSZ következetesen kiáll a politikája mellett. Képviseli a kárpátaljai magyarságot. Ezt most a választók is meghálálták. A magyar kormány mindvégig kiállt a kárpátaljai magyarság mellett. Ez úgy gondolom, így lesz a továbbiakban is, és nem csak a kárpátaljaiak mellett. Ebben a vészteljes időszakban a magyar kormány volt az, amely jelentős segítséget nyújtott Kárpátalja lakosságának.”

Ukrajna
választások
önkormányzat
KMKSZ
Brenzovics László

Most

19:50, Frissítve: 20:01

Osztrák, francia és brit szecesszió a magyar fővárosban

A szecesszió szó hallatán sokaknak Szabadka jut eszébe annak városképe miatt. Ugyanakkor Budapest is rejteget szecessziós kincseket. Ha nem is az épületek kinézetében, a Ráth György-villában biztosan rábukkanhatnak a századforduló kincseire.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.

Világszerte erdőtüzek pusztítanak

Hatalmas erdőtüzek pusztítanak Európa nyugati részén és ázsiai határán, valamint az Egyesült Államok nyugati részén és Szibériában is.