Ugrás a tartalomra

Rendkívül jó a köztársasági és a tartományi kormány együttműködése

2018.10.26
15:00
2024.03.19
08:42
Forrás
Pannon RTV
Együttes ülést tartott a tartományi és a köztársasági kormány Újvidéken. A felek számos befejezett, folyamatban lévő, illetve a közeljövőben tervezett projekt részleteiről tárgyaltak.

A harmadik együttes ülést követően a köztársasági és a tartományi kormány közötti együttműködést mindkét fél rendkívül jónak nevezte. Egyebek mellett több közlekedési út felújítása, az újvidéki tudományos-technológiai park és a BioSens Intézet új épületének kiépítése, illetve a szabadkai Népszínház felújítása is a közös projektek közé tartozik – emelték ki.

Igor Mirović, elnök, Tartományi Kormány: „Folyamatban van a közbeszerzés az első, Palicson megvalósuló turisztikai projektre, egy nagy Wellnesközpont kiépítésére. A szabadkai önkormányzat, valamint a tartományi és a köztársasági kormány idén és jövőre is jelentős összegeket különít el erre a célra. Az az ötlet vezérel bennünket, hogy az itteni lakosok ne a szomszédos országokba menjenek üdülni és ne ott költsék el pénzüket, hanem Palicson.”

A köztársasági és a tartományi kormány az elmúlt két évben közösen csaknem 2 milliárd dinárt fektetett a vajdasági középületek felújításába – mondta az ülést követően Ana Brnabić szerb miniszterelnök: „Az eddigi 1,8 milliárd dináron túl további befektetések vannak előkészületben, amelyek összértéke mintegy 1,2 milliárd dinárt tesz ki, és ezek nem is foglalják magukba a kórházak felújítását, mivel azt az Egymilliárd a szerbiai egészségügyi hálózatba nevű programunk öleli fel.”        

A köztársaság és a tartomány közös erővel dolgozik többek között a Belgrád–Budapest-vasútvonal korszerűsítésén, illetve a Fruška gorai autóút megépítésén is – hangzott el a sajtótájékoztatón. Az ülést követően az eurointegráció területén történő együttműködésről szóló megállapodást is aláírták.

Újvidék
együttes kormányülés
Ana Brnabić
Igor Mirović

Most

08:07, Frissítve: 08:52

Napos, de hűvös idő

A 0 és 2 fok közötti délelőtti értékek után, a délután folyamán 11 fokig is felmelegedhet a levegő.

Népszerű

Álommunka, álombér?

Egyetlen napot sem kell várniuk, hogy munkát kapjanak, a fizetésük pedig több mint 200 ezer dinár is lehet. A felmérések szerint jelenleg a gépészmérnökök a legkeresettebbek a szerbiai munkaerőpiacon.