Ugrás a tartalomra

Rendkívüli európai uniós csúcstalálkozót tartanak Brüsszelben

2019.06.30
11:43
2024.03.19
08:34
Forrás
hirado.hu
Egyetlen napirendi pontként a főbb uniós intézmények elnöki tisztségeinek betöltéséről tárgyalnak.

Az értekezlet kora esti megnyitása után a résztvevők a hagyományoknak megfelelően először Antonio Tajanival, az Európai Parlament elnökével egyeztetnek. Ezt követően a munkavacsorán rátérnek a tisztújítás kérdésére, amely késő éjszakáig is elhúzódhat, szükség esetén pedig reggel folytatódhat.

Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke az európai parlamenti frakciók vezetőivel folytatott délutáni egyeztetésén Frans Timmermans szociáldemokrata csúcsjelöltet javasolta kompromisszumos megoldásként az Európai Bizottság élére - közölte Tobias Teuscher. A német EP-tisztségviselő, aki részt vett az ülésen, arról számolt be sajtójelentések szerint, hogy a Tusk által javasolt megállapodás alapján a májusi választást megnyerő Európai Néppárt adná az Európai Parlament elnökét, illetve az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselőjét, a centrista-liberális frakció pedig az Európai Tanács elnökét.

A cél, hogy az Európai Parlament keddi alakuló üléséig megállapodás szülessen, ezt tekintik végső határidőnek.

Brüsszel
Európai Unió
csúcstalálkozó

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.