Ugrás a tartalomra
Tanjug/Rade Prelic

Rendkívüli ülést tartott a szerb kormány

2020.11.02
16:26
2020.11.02
16:48
Forrás
Pannon RTV
Egyebek mellett a belgrádi koronavírus-helyzetről tárgyaltak.

Rendkívüli ülést tartott ma a szerb kormány Koszovó ügyében és a gazdasági, valamint a koronavírus-helyzetről Belgrádban. A megbeszélésen részt vett mások mellett Ana Brnabić szerb kormányfő, Ivica Dačić, a szerbiai köztársasági parlament elnöke, valamint Aleksandar Vučić. A szerb államfő az egyeztetés után sajtótájékoztatón ismertette a részleteket.

Belgrád a legnagyobb gócpontnak számít az újonnan felfedezett koronavírusos betegek számát tekintve, emiatt egyre több gonddal néznek szemben a szerb fővárosban - ezzel kezdte sajtótájékoztatóját a szerb államfő. Vučić a Koszovó és Szerbia közötti párbeszéd menetéről is szót ejtett. „Szerbia nem tudja elfogadni, hogy azok, akikkel beszélgetünk, az ideiglenes pristinai intézmények képviselői, nem teljesítik a korábban aláírt megállapodásokból fakadó kötelezettségeiket, és arról beszélnek, hogy fontos, hogy Szerbia elismerje Koszovó függetlenségét.”

Tanjug/Rade Prelic

A szerb államfő jó hírekkel is szolgált a lakosságnak. A gazdaságot tekintve Szerbia az év harmadik negyedében a legjobb helyen áll Európában, nálunk csökkent ugyanis a legkevesebbet a GDP ebben az időszakban - mondta Vučić. Kiemelte, a befektetések folytatódnak, nemcsak a gazdaság, hanem az emberek életszínvonalának javítása érdekében is. Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Be kell fejeznünk a gázvezetéket, ki kell fizetnünk bizonyos dolgokat, van pénzünk erre, fel kell gyorsítanunk a Preljina-Požega közötti út építéséhez a terület kisajátítását, és fel kell gyorsítanunk a Moravai korridor területének a kisajátítását.”

A Mini-Schengennel kapcsolatban Vučić azt mondta, november 10-ig hozzák meg a döntést arról, hogy Szerbiából Észak-Macedóniába és Albániába be lehet-e lépni PCR-teszt nélkül, személyi igazolvány felmutatásával.

szerb kormány
kormányülés
Aleksandar Vučić
koronavírus

Most

18:42, Frissítve: 18:48

Elhunyt Đorđe Marjanović

A 90 éves énekes a szerb média értesülései szerint a koronavírus szövődményeibe halt bele. Lélegeztetőgépre volt kötve, az orvosok több napja harcoltak az életéért, de nem sikerült megmenteniük.
16:27, Frissítve: 18:07

Ünnepelnek a tordaiak

A falu újratelepítésének a 245. évfordulója jegyében - de a járványhelyzet miatt, a megszokottnál szerényebben – ünnepelik Tordán a templombúcsút és a falunapot. A tavalyihoz képest idén már több vendég érkezett a hétvégén a bánáti faluba.

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Megtartották az év első vásárát Topolyán

A december 9-én bevezetett rendkívüli állapot óta a bácskai településen eddig nem tartották meg a közkedvelt vásárt. Miután feloldották a rendkívüli állapotot, a hagyományosan minden hónap második vasárnapján megtartott vásár most újra benépesült.