Ugrás a tartalomra

Rendkívüli ülést tartott a szerb kormány

2020.11.02
16:26
2020.11.02
16:48
Forrás
Pannon RTV
Egyebek mellett a belgrádi koronavírus-helyzetről tárgyaltak.

Rendkívüli ülést tartott ma a szerb kormány Koszovó ügyében és a gazdasági, valamint a koronavírus-helyzetről Belgrádban. A megbeszélésen részt vett mások mellett Ana Brnabić szerb kormányfő, Ivica Dačić, a szerbiai köztársasági parlament elnöke, valamint Aleksandar Vučić. A szerb államfő az egyeztetés után sajtótájékoztatón ismertette a részleteket.

Belgrád a legnagyobb gócpontnak számít az újonnan felfedezett koronavírusos betegek számát tekintve, emiatt egyre több gonddal néznek szemben a szerb fővárosban - ezzel kezdte sajtótájékoztatóját a szerb államfő. Vučić a Koszovó és Szerbia közötti párbeszéd menetéről is szót ejtett. „Szerbia nem tudja elfogadni, hogy azok, akikkel beszélgetünk, az ideiglenes pristinai intézmények képviselői, nem teljesítik a korábban aláírt megállapodásokból fakadó kötelezettségeiket, és arról beszélnek, hogy fontos, hogy Szerbia elismerje Koszovó függetlenségét.”

A szerb államfő jó hírekkel is szolgált a lakosságnak. A gazdaságot tekintve Szerbia az év harmadik negyedében a legjobb helyen áll Európában, nálunk csökkent ugyanis a legkevesebbet a GDP ebben az időszakban - mondta Vučić. Kiemelte, a befektetések folytatódnak, nemcsak a gazdaság, hanem az emberek életszínvonalának javítása érdekében is. Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Be kell fejeznünk a gázvezetéket, ki kell fizetnünk bizonyos dolgokat, van pénzünk erre, fel kell gyorsítanunk a Preljina-Požega közötti út építéséhez a terület kisajátítását, és fel kell gyorsítanunk a Moravai korridor területének a kisajátítását.”

A Mini-Schengennel kapcsolatban Vučić azt mondta, november 10-ig hozzák meg a döntést arról, hogy Szerbiából Észak-Macedóniába és Albániába be lehet-e lépni PCR-teszt nélkül, személyi igazolvány felmutatásával.

szerb kormány
kormányülés
Aleksandar Vučić
koronavírus

Most

11:06, Frissítve: 11:11

Verstappené a Red Bull századik pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.
10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.