Ugrás a tartalomra

Rendkívüli virtuális csúcstalálkozót tartanak a G20-országok

2020.03.25
07:41
2020.03.25
07:47
Forrás
MTI
Rendkívüli virtuális csúcstalálkozót tartanak a G20-országok csütörtökön a koronavírus-járvány elleni intézkedések összehangolása érdekében.

A világ 19 legnagyobb gazdaságát, valamint az Európai Uniót összefogó csoportot idén elnöklő Szaúd-Arábia tájékoztatása szerint az Abdel-Azíz Szalmán szaúdi uralkodó által levezetett ülésen többek között Spanyolország, Jordánia, Szingapúr, Svájc, illetve az ENSZ, a Világbank, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vezetői is rész vesznek, ahogy például az Afrikai Unió, a Délkelet-ázsiai Országok Szövetsége (ASEAN) és az Öböl Menti Együttműködési Tanács (GCC) is képviseltetni fogja magát. António Guterres ENSZ-főtitkár „háborús időkben használatoshoz” hasonló intézkedéscsomag elfogadására szólította fel a G20-akat. Szerinte rendkívül fontos lenne komoly, dollártrilliókban mérhető gazdaságösztönző lépéseket foganatosítani. Hozzátette, megfelelő reakció híján „apokaliptikus léptékű, mindenkit érintő világjárvány alakulhat ki”.

G20-csúcstalálkozó

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.