Ugrás a tartalomra

A republikánusok iowai jelölőgyűlésein Donald Trump lett a győztes 96,6 százalékkal

2020.02.04
09:57
2020.02.04
10:09
Forrás
MTI
Az Egyesült Államokban hivatalosan is megkezdődött az elnökválasztási folyamat azzal, hogy Iowában hétfőn jelölőgyűléseket tartottak.

A Republikánus párt iowai hétfői jelölőgyűlésein Donald Trump elnök lett a győztes a szavazatok 96,6 százalékával. Két vetélytársa, Joe Walsh egykori kongresszusi politikus és Bill Weld, Massachusetts állam volt kormányzója alig több mint 1-1 százalékos támogatottságra tett szert. A végeredményt az urnazárást követően mintegy két órával tették közzé. Donald Trump hétfőn a Twitteren többször is buzdította iowai híveit, egy másik bejegyzésében a 2020-as elnökválasztási kampányának videóklipjét csatolta. Az elnök kampánycsapata több mint nyolcvan embert mozgósított az elmúlt hetekben ebben a középnyugati államban. Ott kampányolt mások mellett például Mike Pence alelnök és Rick Perry energetikai miniszter is. Maga Trump csütörtökön tartott választási nagygyűlést Des Moines-ban, Iowa fővárosában.

választás
Donald Trump
Amerikai Egyesült Államok
iowa

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.