Ugrás a tartalomra

Rétvári: A legfontosabb, hogy a V4-ek megismerjék egymás kultúráját

2021.07.01
22:28
2021.07.01
22:46
Forrás
MTI
Nagymaroson tartották Magyarország V4-es elnökségének kulturális nyitóünnepségét.

A legfontosabb, hogy a visegrádi országok minél jobban megismerjék egymás kultúráját - mondta Rétvári Bence, a magyar Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Nagymaroson, a csütörtökön kezdődött magyar V4-es elnökség kulturális nyitóünnepségén kiemelte, mind a négy nemzet megtapasztalhatta a történelem során, hogy a térségbe lépő birodalmak a kultúrát a saját maguk céljaira használták és a saját kultúrájukat akarták ezekbe az országokba exportálni. A Visegrádi Négyek kulturális együttműködése viszont teljesen más alapokon áll - fűzte hozzá Rétvári.

Sztáray Péter András, a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikáért felelős államtitkára azt mondta, a kultúra fejezi ki azt a közép-európai összetartozást, amellyel jobban megérthetjük egymást.
    
Joanna Urbanska, a budapesti Lengyel Intézet igazgatója sok sikert kívánok a magyar elnökséghez. Mint fogalmazott: "megtisztelő, hogy a Lengyel Nagykövetség és a Lengyel Intézet nevében átadhatom Magyarországnak a VéNégyes elnökséget a kulturális gála keretein belül".

V4-ek
Visegrádi négyek
Rétvári Bence

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.