Ugrás a tartalomra
MTI/Mohai Balázs

Rétvári: A legfontosabb, hogy a V4-ek megismerjék egymás kultúráját

2021.07.01
22:28
2021.07.01
22:46
Forrás
MTI
Nagymaroson tartották Magyarország V4-es elnökségének kulturális nyitóünnepségét.

A legfontosabb, hogy a visegrádi országok minél jobban megismerjék egymás kultúráját - mondta Rétvári Bence, a magyar Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Nagymaroson, a csütörtökön kezdődött magyar V4-es elnökség kulturális nyitóünnepségén kiemelte, mind a négy nemzet megtapasztalhatta a történelem során, hogy a térségbe lépő birodalmak a kultúrát a saját maguk céljaira használták és a saját kultúrájukat akarták ezekbe az országokba exportálni. A Visegrádi Négyek kulturális együttműködése viszont teljesen más alapokon áll - fűzte hozzá Rétvári.

Sztáray Péter András, a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikáért felelős államtitkára azt mondta, a kultúra fejezi ki azt a közép-európai összetartozást, amellyel jobban megérthetjük egymást.
    
Joanna Urbanska, a budapesti Lengyel Intézet igazgatója sok sikert kívánok a magyar elnökséghez. Mint fogalmazott: "megtisztelő, hogy a Lengyel Nagykövetség és a Lengyel Intézet nevében átadhatom Magyarországnak a VéNégyes elnökséget a kulturális gála keretein belül".

V4-ek
Visegrádi négyek
Rétvári Bence

Most

21:21

A költő mögött az ember

Osztovits Szabolcs magyarországi művészettörténész Petőfi a magán-és közéletben címmel tartott előadást a VM4K-ban a Csütörtök esték programsorozat részeként.
20:29

Petőfi Júliának rappelt

A VM4K programsorozatához az Újvidéki Művészeti Akadémia Tenyértársulata is csatlakozott. Az ő Petőfijük 45 percben friss, újszerű módon közelít a költőóriáshoz. Öten öt részletben és öt városban villantják fel Petőfi életének főbb állomásait.

Népszerű

Lövöldözés Zomborban

Lövöldözés volt Zomborban, két rendőr is megsérült. A közmédia cikkében az áll, hogy a rendőröket családon belüli erőszakos esethez riasztották.

Ákos koncert a Nyárhangoló Fesztiválon

Palicson ad koncertet Ákos, a magyar könnyűzene egyik legnagyobb alakja. A fellépés a VM4K Nyárhangoló Fesztiváljának része lesz - adták hírül a szervezők az esemény Facebook-oldalán.