Ugrás a tartalomra
EBS

Rohamosan növekedett az idegengyűlölet Európában

2020-02-27
14:54
2020-02-27
15:03
Forrás
MTI
Az elmúlt években rohamosan nőtt az ultranacionalista és idegengyűlölő politikai erők befolyása Európában - ez derül ki az Európa Tanács 2019-es adatokra támaszkodó éves jelentéséből.

A diszkrimináció és a zaklatások állandó célpontjai a muzulmánok és a zsidók mellett a romák és a fekete bőrszínűek. A jelentésből az is kiderült, hogy a tavaly májusban tartott európai parlamenti és több tagállami választás eredménye, hogy tovább növekedett az ultranacionalista pártok népszerűsége. A szakértők kijelentették: fel kell ismerni a civil társadalmi szervezetek fontos szerepét és még nagyobb mértékben támogatni kell, valamint megelőző intézkedésekre és megfelelő oktatásra van szükség.

Európa Tanács
nacionalizmus
rasszizmus
idegengyűlölet
ultranacionalista

Most

07:10

Ma is extrém lesz az UV-sugárzás

8,3-as, extrém UV-B-sugárzás várható - közölte a magyar Országos Meteorológiai Szolgálat. Ilyenkor normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet.
19:08, Frissítve: 19:23

Orbán Viktor: Jó évet zár a V4

Jónak nevezte a Visegrádi Együttműködés (V4) országainak elmúlt egy évét Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma Varsóban, a kormányfők csúcstalálkozóját követő sajtótájékoztatón.

Népszerű