Ugrás a tartalomra

A román kormány kinevezte Arad, Kolozs, Szatmár és Szilágy megye RMDSZ-es prefektusát

2021.03.03
10:14
Forrás
MTI
A román kormány szerdai ülésén kinevezte Arad, Kolozs, Szatmár és Szilágy megyének a Romániai Magyar Demokrata Szövetség által jelölt prefektusát - közölte az RMDSZ.

Arad megyében Tóth Csaba jogász, menedzser, Kolozs megyében Tasnádi István Szilárd jogász, Szatmár megyében Altfatter Tamás-Ferenc jogász, jelenlegi alprefektus, Szilágy megyében Dari Tamás tanár, főtanfelügyelő-helyettes foglalhatja el a tisztséget.

Románia
Romániai Magyar Demokrata Szövetség
RMDSZ

Most

17:30, Frissítve: 17:37

Vince-napi jóslat a Telecskai-dombokon

Bajsán is összegyűltek a borászok, hogy Vince-nap alkalmából vesszőt vágjanak, és megjósolják, hogy milyen lesz az idei év szőlőtermése a Telecskai-dombságon. A szőlőtermesztők errefelé is jó termésre számítanak.
17:24, Frissítve: 19:34

Vince-napi Borfesztivál és Borkóstoló Temerinben

Rossz bor nincs, csak jó, jobb és legjobb – tartja a mondás. Ezt Temerinben is hangsúlyozták. Sokak örömére a Temerini Kertbarátkörnek idén sikerült megrendeznie a nagy népszerűségnek örvendő Vince-napi Nemzetközi Borfesztivált és Borkóstolót.
16:24, Frissítve: 16:36

Meghalt Aki Rahimovski

A hír, hogy énekesük 67 éves korában elhunyt, a Parni Valjak egykori jugoszláv, majd horvát rockegyüttes közösségi oldalán jelent meg hivatalosan.
16:04, Frissítve: 16:33

Díjazták az év legjobb szerbiai edzőit

23. alkalommal adták át a szabadkai Yu Eco RTV szervezésében a múlt év legjobb szerbiai edzőinek járó sportdíjakat. Az egybegyűlteknek Pintér József, a médiaház igazgatója köszönte meg a szerbiai sport nemzetközi hírnevének öregbítését.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.