Ugrás a tartalomra
Pixabay/Skitterphoto/illusztráció

Rövid ujjú helyett termopulóverrel készülhetnek Németországban

2022.08.14
14:33
Forrás
m1
Készíthetik a télikabátot a németek, energiatakarékossági okokból ugyanis legfeljebb 19 fokra szabad felfűteni a középületeket Németországban az ősszel kezdődő fűtési idényben.

Csak a kórházak és a szociális intézmények lesznek kivételek, a többi, mintegy 186 ezer középületben a hőmérséklet nem érheti el a 20 fokot. A tervek szerint le fogják kapcsolni az épületek, illetve a műemlékek, szobrok, hidak díszvilágítását, és a reklámhordozó felületeket sem szabad kivilágítani. Egyelőre bizonytalan, hogy mikor lép életbe az új szabályozás. Németországnak jelenleg körülbelül 20 százalékos gázmegtakarítást kell elérnie ahhoz, hogy elkerülje a gázhiányt. Az eddigi intézkedésekkel 5–8 százalékos csökkenést értek el, de a gazdasági miniszter szerint további erőfeszítésekre van szükség, mindenki részéről.

Németország
fűtés
fűtési idény

Most

19:07, Frissítve: 20:25

Vajdasági sikerekben bővelkedett a Nemzeti Vágta

Emlékezetes, vajdasági sikerekben bővelkedő vágtát láthatott a közönség vasárnap délután Budapesten. A Temerint képviselő Földes Luca második lett a fináléban. Szerbia színeiben pedig Ördög Alen megnyerte a Nemzetközi vágta döntőjét.
19:04, Frissítve: 20:25

Betyáros virtus Ludason

Fekete, pej, szürke, deres de még tarka ló is versenyzett a 12. Ludasi Betyárnapon. Hátas-lovas és fogatos ügyességi lóversenyeket láthatott a közönség.
18:45, Frissítve: 20:25

Csillagok, csillagok szépen ragyogjatok!

Ismét népzenétől volt hangos az oromhegyesi Faluház. Idén is megszervezték a nemzetközi Csillagok, csillagok szépen ragyogjatok elnevezésű népzenei találkozót. A programon több mint 10 környékbeli és magyarországi csoport mutatkozott be.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.