Ugrás a tartalomra
Pixabay/StevePortugal/illusztráció

Saját fegyveres erőre lenne szüksége az Európai Uniónak

2022.05.23
09:35
Forrás
Szerbiai RTV
Ezt Josep Borrell, az Európai Unió külügyi- és biztonságpolitikai főképviselője írta mikroblogján.

Kifejtette: a most uralkodó biztonsági helyzet megköveteli, hogy az EU-nak egy modern, működtethető európai katonasága legyen. Véleménye szerint az EU-nak nagyobb felelősséget kellene vállalnia saját biztonságáért. A tagországoknak elsőként azon kellene dolgozniuk, hogy növeljék a katonai erők harci készültségét. Az elkövetkező öt évben Borrell második fontos feladatként a meglévő kapacitások minőségi és mennyiségi növelését tűzte ki célul. Harmadik feladat - szavai szerint - a közös kapacitások fejlesztése lenne.

Európai Unió
Josep Borrell

Most

16:17, Frissítve: 17:20

Levendulanapok Szabadkán

Jótékonysági Levendulanapokat tartottak a szabadkai Vasutastelep üzletközpontjában. A látogatók levendulapalántát, vágott virágot, levendulavizet- és olajat, valamint más kézműves termékeket is vásárolhatnak.
14:47, Frissítve: 14:53

Szurkoljunk a magyar női pólósoknak!

VB-döntőt játszik 20 órától a magyar női pólóválogatott. Az ellenfél az Egyesült Államok csapata, mely a torna legnagyobb esélyesének számít.
14:41, Frissítve: 16:54

Hajnal Jenő: Az öröm és a megtiszteltetés díja ez

Emlékplakettet adományozott Hajnal Jenőnek a budapesti székhelyű Nagy Imre Társaság. A Magyar Nemzeti Tanács elnökének így köszönték meg munkáját az ’56-os eseményekre való emlékezés kapcsán, illetve közreműködését az emlékhelyek létrehozásában.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.