Ugrás a tartalomra
TANJUG/ Strahinja Aćimović

Scholz és Macron közös levele Vučićnak

2022.09.04
16:12
2022.09.04
16:27
Forrás
Szerbiai RTV
Olaf Scholz és Emmanuel Macron közös levelet írt Aleksandar Vučić számára.

A német kancellár és a francia elnök arra kérte Szerbia államfőjét, hogy mutasson hajlandóságot a nehéz döntések meghozatalára. Belgrád és Pristina kapcsolatának teljes normalizálása elengedhetetlen az európai kontinens biztonsága és a nyugat-balkáni térség stabilitása szempontjából - áll Emmanuel Macron és Olaf Scholz levelében. Önhöz, mint országa vezetőjéhez fordulunk, hogy maximális eltökéltséget és készséget tanúsítsunk a nehéz döntések meghozatalára, amelyek előrelépéshez vezetnek a Koszovó és Szerbia közötti párbeszédben. A közelmúlt feszültségei megmutatták, hogy sürgősen építő jellegű lépésekre van szükség – áll a levélben. A levél szerint megbízták Jens Plettnert és Emanuel Bonnt, kül- és biztonságpolitikai tanácsadóikat, hogy nyújtsanak közvetlen támogatást Miroslav Lajčak erőfeszítéseihez. A levélben azt javasolják, hogy a tanácsadók és az EU Belgrád és Priština közötti párbeszédért felelős különmegbízottja együtt látogassanak el Belgrádba és Pristinába, hogy feltárják a folyamat gyors előremozdításának lehetőségeit.

Olaf Scholz
Emmanuel Macron
Aleksandar Vučić
levél

Most

15:20, Frissítve: 16:28

Később érik a feketicsi meggy

A szokásosnál hidegebb és csapadékosabb időjárás miatt a termés is károsodhat. A termelők szerint a gyümölcsöt az alacsony felvásárlási ár miatt nem érdemes eladni, ezért feldolgozva próbálják értékesíteni.
13:43, Frissítve: 17:23

Kétnyelvű zenés irodalmi est Pancsován

Petőfi 200 Zmaj 190 címmel tartottak kétnyelvű zenés irodalmi estet a pancsovai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesületben. Kicsik és nagyok együtt ünnepelték az évfordulókat.

Népszerű