Ugrás a tartalomra

Segélyszállítmány indult Vajdaságból az észak-koszovóiaknak

2019.07.09
13:17
2024.03.19
08:50
Forrás
Pannon RTV
Újabb segélyszállítmány indult útjára Vajdaságból az észak-koszovóiak megsegítésére. Az 5,5 millió dinár értékű adományt a Tartományi Kormány ajándékozta a raška-prizreni egyházmegyének.

Az élelmiszereket és tisztálkodási szereket tartalmazó szállítmány az újvidéki Vöröskereszt péterváradi raktárából indult útnak. Az eseményen Igor Mirović tartományi kormányfő is jelen volt.

A segéllyel biztosítják a Koszovóban működő népkonyhák zökkenőmentes munkáját, valamit azokat a családokat támogatják, akik szociálisan hátrányos helyzetben vannak. Igor Mirović szerint krízishelyzetet okozott a prištinai kormány, ami a boltok ellátását illeti, ezért fontos, hogy ezekben a napokban, hetekben mindenki segítse a koszovóiakat.

Vajdaság 2017 óta 26 millió dinárral támogatta a koszovói lakosságot, a Vöröskereszt pedig havonta küld segélyszállítmányt Koszovóba.

segély
Igor Mirović
Vajdaság

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.