Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Selaković: Erős a stratégiai kapcsolat Szerbia és Magyarország között

2022.07.04
15:47
2022.07.04
16:46
Forrás
Pannon RTV
A szerb külügyminiszterrel készült teljes beszélgetést kedden 19:30-tól láthatják a Szubjektívben, a Pannon Televízió műsorán.

Szerbia és Magyarország között a baráti kapcsolatokon túl több évre visszatekintő stratégiai együttműködés is kialakult - nyilatkozta Nikola Selaković a Pannon RTV-nek adott exkluzív interjújában. Kérdésünkre a szerb külügyminiszter elmondta, ezt múlt év szeptemberében papírra is vetették és kézjegyükkel látták el az együttes kormányülésen. Azóta a politikai kapcsolatokról ez a jó viszony átterjedt a gazdasági kapcsolatokra is, de az oktatás, a kultúra és a tudomány területén is fejlődik az együttműködés.

Nikola Selaković, külügyminiszter, Szerbia: „El kell mondani, hogy ebben komoly szerepe volt, a jó, pozitív légkör megteremtésében, a kétoldalú kapcsolatok fejlődése előfeltételeinek megteremtésében, a két szilárd szereplőnek, mint amilyen Aleksandar Vučić és Orbán Viktor miniszterelnök, és mellettük Pásztor Istvánnak is, a Vajdasági Magyar Szövetség vezetőjeként. Nem csak mint a Tartományi Képviselőház elnöke, hanem mint olyan valaki, akire mindkét fél barátként tekint. Így a Szerbiában élő magyar közösség és a Magyarországon élő szerb közösség erős kapocs, pánt a stratégiai kapcsolatok megteremtésében.”

Nikola Selaković
Szerbia
Magyarország
stratégiai együttműködés

Most

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.