Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Selaković: Erős a stratégiai kapcsolat Szerbia és Magyarország között

2022.07.04
15:47
2022.07.04
16:46
Forrás
Pannon RTV
A szerb külügyminiszterrel készült teljes beszélgetést kedden 19:30-tól láthatják a Szubjektívben, a Pannon Televízió műsorán.

Szerbia és Magyarország között a baráti kapcsolatokon túl több évre visszatekintő stratégiai együttműködés is kialakult - nyilatkozta Nikola Selaković a Pannon RTV-nek adott exkluzív interjújában. Kérdésünkre a szerb külügyminiszter elmondta, ezt múlt év szeptemberében papírra is vetették és kézjegyükkel látták el az együttes kormányülésen. Azóta a politikai kapcsolatokról ez a jó viszony átterjedt a gazdasági kapcsolatokra is, de az oktatás, a kultúra és a tudomány területén is fejlődik az együttműködés.

Nikola Selaković, külügyminiszter, Szerbia: „El kell mondani, hogy ebben komoly szerepe volt, a jó, pozitív légkör megteremtésében, a kétoldalú kapcsolatok fejlődése előfeltételeinek megteremtésében, a két szilárd szereplőnek, mint amilyen Aleksandar Vučić és Orbán Viktor miniszterelnök, és mellettük Pásztor Istvánnak is, a Vajdasági Magyar Szövetség vezetőjeként. Nem csak mint a Tartományi Képviselőház elnöke, hanem mint olyan valaki, akire mindkét fél barátként tekint. Így a Szerbiában élő magyar közösség és a Magyarországon élő szerb közösség erős kapocs, pánt a stratégiai kapcsolatok megteremtésében.”

Nikola Selaković
Szerbia
Magyarország
stratégiai együttműködés

Most

07:52

Ki Ladik Katalin?

Ha hangköltészet és performance, akkor Ladik Katalin. A művésznő köré épített gondolatokat és a konceptuális művészet alapelveit állította színpadra legújabb előadásában a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.