Ugrás a tartalomra

Selaković: Erős a stratégiai kapcsolat Szerbia és Magyarország között

2022.07.04
15:47
2022.07.04
16:46
Forrás
Pannon RTV
A szerb külügyminiszterrel készült teljes beszélgetést kedden 19:30-tól láthatják a Szubjektívben, a Pannon Televízió műsorán.

Szerbia és Magyarország között a baráti kapcsolatokon túl több évre visszatekintő stratégiai együttműködés is kialakult - nyilatkozta Nikola Selaković a Pannon RTV-nek adott exkluzív interjújában. Kérdésünkre a szerb külügyminiszter elmondta, ezt múlt év szeptemberében papírra is vetették és kézjegyükkel látták el az együttes kormányülésen. Azóta a politikai kapcsolatokról ez a jó viszony átterjedt a gazdasági kapcsolatokra is, de az oktatás, a kultúra és a tudomány területén is fejlődik az együttműködés.

Nikola Selaković, külügyminiszter, Szerbia: „El kell mondani, hogy ebben komoly szerepe volt, a jó, pozitív légkör megteremtésében, a kétoldalú kapcsolatok fejlődése előfeltételeinek megteremtésében, a két szilárd szereplőnek, mint amilyen Aleksandar Vučić és Orbán Viktor miniszterelnök, és mellettük Pásztor Istvánnak is, a Vajdasági Magyar Szövetség vezetőjeként. Nem csak mint a Tartományi Képviselőház elnöke, hanem mint olyan valaki, akire mindkét fél barátként tekint. Így a Szerbiában élő magyar közösség és a Magyarországon élő szerb közösség erős kapocs, pánt a stratégiai kapcsolatok megteremtésében.”

Nikola Selaković
Szerbia
Magyarország
stratégiai együttműködés

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.