Ugrás a tartalomra

Selaković: Nincs mit várnunk, az idő már nem Szerbiának dolgozik Koszovóval kapcsolatban

2018-08-10
11:00
2018-08-10
16:47
Forrás
Pannon RTV
A köztársasági elnök főtitkára szerint az államfő olyan megoldásra törekszik, amely segít abban, hogy elkerüljük a háborút.

Nikola Selaković hozzáfűzte: amennyiben tovább halogatjuk a megoldást az veszélybe sodorja a gazdaság stabilitását és a munkanélküliséget is növelheti. Mint ismeretes tegnap Aleksandar Vučić közölte, hogy Koszovót illetően az albánoktól való elhatárolás híve. Az államfő azt mondta, ezt a politikát képviseli, de ennek megvalósulása nem csak rajta múlik. Egy olyan terület, amelyről nem tudni, hogy kihez tartozik, állandó gondok és potenciális összetűzések forrása - jegyezte meg.

Nikola Selaković, elnöki főtitkár, Szerbia: „A mi déli tartományunkra a világ egyik fele így, míg a másik fele úgy tekint. Nincsenek rendvédelmi és biztonsági szerveink és hatalmunk felette. Ezek pedig az alapvető elemei egy állam szuverenitásának. Ezenkívül az ottani lakosság 95 százaléka nem akar Szerbiában élni. Ebben a helyzetben 2008-ban ránk hagytak egy független Koszovót, 2009-ben a helyzet megoldására az ENSZ helyett az EU-t hatalmazták fel, 2010-ben pedig megszületett a döntés a nemzetközi bíróságon, amely elismeri Koszovó függetlenségét. Ebben a lehetetlen helyzetben Aleksandar Vučić elnöktől, a kormánytól, de főként az államfőtől, mert ő vállalta magára ezt a felelősséget, várják el, hogy megőrizze az ország gazdaságát, amely nagy nehezen fejlődésnek indult, és hogy megőrizze a befektetéseket, a nyugdíjakat és a béreket. Tehát őrizzen meg mindent. Én azt kérdem, hogyan?”

 

Nikola Selaković
Koszovó

Most

Népszerű

Pannon friss hír

Csődöt jelentett a Vojvodinaput vállalat

Csődöt hirdetett ki a nagybecskereki bíróság az útépítéssel foglalkozó Vojvodinaput vállalatban. A csődeljárás idén októberben indult - közölte a végzés indoklásában Ljiljana Popov, csődbíró.