Ugrás a tartalomra

Selaković: Nincs mit várnunk, az idő már nem Szerbiának dolgozik Koszovóval kapcsolatban

2018-08-10
11:00
2018-08-10
16:47
Forrás
Pannon RTV
A köztársasági elnök főtitkára szerint az államfő olyan megoldásra törekszik, amely segít abban, hogy elkerüljük a háborút.

Nikola Selaković hozzáfűzte: amennyiben tovább halogatjuk a megoldást az veszélybe sodorja a gazdaság stabilitását és a munkanélküliséget is növelheti. Mint ismeretes tegnap Aleksandar Vučić közölte, hogy Koszovót illetően az albánoktól való elhatárolás híve. Az államfő azt mondta, ezt a politikát képviseli, de ennek megvalósulása nem csak rajta múlik. Egy olyan terület, amelyről nem tudni, hogy kihez tartozik, állandó gondok és potenciális összetűzések forrása - jegyezte meg.

Nikola Selaković, elnöki főtitkár, Szerbia: „A mi déli tartományunkra a világ egyik fele így, míg a másik fele úgy tekint. Nincsenek rendvédelmi és biztonsági szerveink és hatalmunk felette. Ezek pedig az alapvető elemei egy állam szuverenitásának. Ezenkívül az ottani lakosság 95 százaléka nem akar Szerbiában élni. Ebben a helyzetben 2008-ban ránk hagytak egy független Koszovót, 2009-ben a helyzet megoldására az ENSZ helyett az EU-t hatalmazták fel, 2010-ben pedig megszületett a döntés a nemzetközi bíróságon, amely elismeri Koszovó függetlenségét. Ebben a lehetetlen helyzetben Aleksandar Vučić elnöktől, a kormánytól, de főként az államfőtől, mert ő vállalta magára ezt a felelősséget, várják el, hogy megőrizze az ország gazdaságát, amely nagy nehezen fejlődésnek indult, és hogy megőrizze a befektetéseket, a nyugdíjakat és a béreket. Tehát őrizzen meg mindent. Én azt kérdem, hogyan?”

 

Nikola Selaković
Koszovó

Most

02:36, Frissítve: 02:45

Megszűnik a vatikáni női magazin

Lemondott a Vatikán női magazinjának alapítója és szerkesztőbizottsága azzal az indokkal, hogy kampány indult a hiteltelenítésükre, miután a lapban elítélték az apácákat ért szexuális visszaéléseket.
23:57, Frissítve: 00:28

A színházi világnap üzenete

A kubai Carlos Celdrán rendező, író, színház igazgató üzenetét olvassák fel világszerte az idei színházi világnapon, március 27-én, szerdán az előadások előtt a színházakban.
20:29, Frissítve: 21:35

Elhunyt Eva Bačlija, nyugalmazott újságíró

Hosszan tartó betegség után 67 éves korában elhunyt a szabadkai születésű Eva Bačlija, nyugalmazott újságíró. Karrierét a Subotičke Novine hetilapnál kezdte. Élete nagy részét hivatásának szentelte.
20:21, Frissítve: 20:29

Hideg éjszakák, napsütéses nappalok

Tavaszias napsütéses időre számíthatunk térségünkben a következő napokban. Az északi, északnyugati szelet sokfelé erős vagy élénk lökések kísérik.

Népszerű

Jövő hétvégétől nyári időszámítás

Az Európai Bizottság eredeti javaslata értelmében idén állították volna át utoljára az órákat az EU-ban, de ez a tagállami fenntartások miatt már biztosan nem tartható, így az új céldátum 2021.

Két autó ütközött a Majsai úton

Két személyautó ütközött a Majsai úton, Szabadkán. Értesüléseink szerint a balesetben nem történt személyi sérülés, azonban az anyagi kár jelentős.