Ugrás a tartalomra

Selaković: Pristina felvétele az Európa Tanácsba ellentétes lenne a szervezet alapelveivel

2022.05.13
13:52
2022.05.13
16:20
Forrás
Tanjug
Koszovó beadta csatlakozási kérelmét az Európa Tanácsba - ez volt a szerb Nemzetbiztonsági Tanács mai ülésének fő témája. Pristina azt követően döntött így, hogy Oroszországot kizárták a szervezetből.

A nemzetbiztonsági ülést követően Nikola Selaković elmondta, átadta Aleksandar Vučićnak annak a négy országnak a feljegyzését, amelyek visszavonták Koszovó elismerését. A Nemzetbiztonsági Tanács felhatalmazta az államfőt, hogy, amikor azt szükségesnek tartja, tájékoztassa a nagyközönséget a szóban forgó országokról — emelte ki a szerb külügyminiszter. Selaković hangsúlyozta, Szerbia ezzel a gesztussal esélyt akar adni az Európa Tanács tagállamainak, hogy júniusban ne kezdeményezzék Koszovó felvételi eljárását a szervezetbe. Mozgalmas időszak előtt áll Szerbia, az elsődleges cél, hogy szem az ország érdekeit tartsák szem előtt - fogalmazott.

Nikola Selaković, külügyminiszter, Szerbia: „Viharos és fontos napok állnak előttünk. A jövő héten az elnök Charles Michelt, az Európai Tanács elnökét fogadja. Bejelentették a Nyugat-Balkánról szóló konferenciát is, amelynek Emmanuel Macron francia elnök lesz a házigazdája június 23-án. Tudják, hogy nagyon fontos megbeszélések várnak ránk a gáz áráról is, amelyet Oroszországgal folytatunk majd, és mindemellett harcolunk a területi és nemzeti érdekeinkért is.”.

Európa Tanács
Nikola Selaković
Koszovó
Pristina

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.