Ugrás a tartalomra
Tanjug/Miloš Milivojević

Selaković: Szerbia nem ismeri el az ukrajnai népszavazás eredményét

2022.09.25
12:36
2022.09.25
17:40
Forrás
Pannon RTV
Szerbia nem ismerheti el az ukrajnai régiókban zajló népszavazás eredményeit, mert az ellentétes lenne az országos és nemzeti érdekekkel – jelentette ki vasárnapi sajtótájékoztatóján Szerbia külügyminisztere.

Nikola Selaković újságírói kérdésre válaszolva kifejtette, hogy Szerbia tiszteletben tartja a nemzetközi jogot és a ENSZ Alapokmányát is, ugyanakkor ez teljesen ellentétes lenne az állam érdekeivel, továbbá teljesen ellentétes lenne a területi integritás és szuverenitás megőrzését, a határok sértetlenségét célzó szerb politikával: „Egyrészt elvi kötelezettségünk tiszteletben tartani a nemzetközi jogot, illetve az ENSZ Alapokmányát is. A másik oldalról nézve ez teljesen ellentétes lenne az állam és a nemzeti érdekekkel, továbbá teljesen ellentétes lenne a politikánkkal, ami a területi integritás és szuverenitás megőrzését, valamint a határok sértetlenségére vonatkozó elkötelezettséget illeti.”

Tanjug/Miloš Milivojević

Arra a kérdésre válaszolva, hogy milyen üzenete van annak, hogy Szerbia és Oroszország külügyminisztériuma pénteken kétéves megállapodást írt alá a minisztériumi szintű egyeztetésekről, azt mondta, a megállapodást csak azok kritizálják, akik nem olvasták el a tartalmát. Ezt a megállapodást 1996-óta folyamatosan megújítják és technikai dolgokról szól, és nincsenek biztonságpolitikai vonatkozásai – emelte ki Nikola Selaković.

Nikola Selaković
Szerbia
Oroszoroszág

Most

20:59

Húszéves az Izida

December 3-a a fogyatékkal élők világnapja. A Közügyekben ennek kapcsán bemutattuk a bácsfeketehegyi Izida Anya és Gyermekvédelmi Társaságot, amely fennállásának huszadik évfordulóját ünnepli.
20:07, Frissítve: 21:07

A jövő ígérete az őssejtterápia?

Vannak, akik hisznek benne, mások szkeptikusok. Annyi bizonyos, hogy a technológia és az orvostudomány fejlődésével egyre több lehetőség nyílik a köldökzsinórvérből levett őssejtek felhasználására.
17:47, Frissítve: 17:52

Észak-Macedónia vette át az EBESZ soros elnökségét

Észak-Macedónia vette át Lengyelországtól az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) soros elnökségét a szervezet kétnapos külügyminiszteri konferenciájának pénteki záróülésén a lengyelországi Lódzban.
16:45, Frissítve: 16:53

Viszonylagos nyugalom van Horgoson

A helyiek egyelőre fellélegezhetnek, a szerb hatóságok akcióinak köszönhetően csak elvétve látni migránst a magyar határhoz közeli település utcáin.

Népszerű