Ugrás a tartalomra

Semjén: Az egyszerűsített honosítási eljárásnak köszönhetően közjogilag egyesült a nemzet

2021.05.31
16:36
2021.05.31
17:09
Forrás
Pannon RTV
A nemzeti összetartozás napja kapcsán adott interjút a Pannon RTV-nek Semjén Zsolt. Magyarország miniszterelnök-helyettese elmondta, Magyarország meg tudott erősödni, és ezért tudja segíteni a külhoni magyarokat is.

Az egyszerűsített honosítási eljárásnak köszönhetően közjogilag egyesült a nemzet, az elmúlt tizenegy évben pedig az anyaország amellett, hogy támogatta az identitásmegőrzést, gazdaságfejlesztésbe is belefogott a külhoni területeken.

Semjén Zsolt kiemelte, a gazdaságfejlesztésre nagyon komoly összegeket fordítottak, ez pedig egy „win-win helyzet”, mert jó az ottani magyarságnak, az ottani többségi nemzethez tartozóknak, de Magyarországnak és a magyar gazdaságnak is. A magyar miniszterelnök-helyettes hangsúlyozta, a VMSZ elnökének, Pásztor Istvánnak köszönhetően sikerült olyan megegyezést kötni, ami mindenki számára hasznos volt, és Szerbia is gazdagodott, a magyar gazdaság is bővült, és a Vajdaságban élők munkához jutottak.

Arról is beszélt, hogy bár tavaly a legtöbb programot online kellett megtartani a koronavírus-járvány miatt, idén valószínűleg elindulhatnak a személyes kapcsolatok is az élet minden területén.

Semjén Zsolt magyar miniszterelnök-helyettes: „Miután Szerbia és Magyarország nagyon jól átoltott, mondhatjuk azt, hogy a harmadik hullámot is sikerült legyőzni. Ebből kifolyólag előrébb vagyunk, mint a nyugati országok, ezért a gazdaság újraindítása tekintetében egy óriási lehetőségünk, legalább két hónap előnyünk van, ami majd meg fog látszani a GDP adatokban is. Az identitásmegőrzés kérdésében pedig lehetővé teszi azt, hogy a személyes kapcsolatokon keresztül menjen az élet.”

A magyar miniszterelnök-helyettessel készül teljes interjút csütörtökön, június 3-án nézhetik meg 17 órától és 19,30-tól Szubjektív című műsorunkban.

Semjén Zsolt
Szubjektív
magyarság
összetartozás

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.