Ugrás a tartalomra

Semjén: A határon túli magyarság támogatási rendszere minden elemében működik

2017.05.09
13:22
A határon túli magyarság támogatásának rendszere teljes mértékben felállt, minden eleme működik - jelentette ki Semjén Zsolt kedden Budapesten
A határon túli magyarság támogatásának rendszere teljes mértékben felállt, minden eleme működik - jelentette ki Semjén Zsolt kedden Budapesten. A magyar nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes beszámolt arról is, hogy eddig 950 ezer új magyar állampolgár van az egyszerűsített honosításnak köszönhetően. Semjén Zsolt az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottsága előtt, éves meghallgatásán rámutatott: amikor egy új programot bevezetnek, az egységes szempontok alapján, átgondolt módon történik. Kiemelte a külhoni magyarság előre kiszámítható, tudatos gazdasági támogatását. A terület támogatása 2009-ben 9 milliárd forint volt, tavaly összesen 89 milliárdra nőtt - ismertette Semjén Zsolt, kijelentve: a határon túli gazdasági szereplőknek soha nem látott segítséget nyújtanak. Jelezte továbbá, hogy egységes demográfiai program készül, és minden lehetséges kezdeményezésbe a külhoni magyarságot is bevonják. (MTI, kép: MTI)
Semjén Zsolt
külhoni magyarság

Most

16:49, Frissítve: 18:38

Gyerekfesztivál Magyarkanizsán

Több mint 300 gyerek vett részt a 15. Gyerekfesztiválon a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola szervezésében. A gyerekek több kategóriában léptek színpadra, de ez mellett barátkoztak és közös játékokban is részt vettek.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.