Ugrás a tartalomra

Semjén: A határon túli magyarság támogatási rendszere minden elemében működik

2017.05.09
13:22
A határon túli magyarság támogatásának rendszere teljes mértékben felállt, minden eleme működik - jelentette ki Semjén Zsolt kedden Budapesten
A határon túli magyarság támogatásának rendszere teljes mértékben felállt, minden eleme működik - jelentette ki Semjén Zsolt kedden Budapesten. A magyar nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes beszámolt arról is, hogy eddig 950 ezer új magyar állampolgár van az egyszerűsített honosításnak köszönhetően. Semjén Zsolt az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottsága előtt, éves meghallgatásán rámutatott: amikor egy új programot bevezetnek, az egységes szempontok alapján, átgondolt módon történik. Kiemelte a külhoni magyarság előre kiszámítható, tudatos gazdasági támogatását. A terület támogatása 2009-ben 9 milliárd forint volt, tavaly összesen 89 milliárdra nőtt - ismertette Semjén Zsolt, kijelentve: a határon túli gazdasági szereplőknek soha nem látott segítséget nyújtanak. Jelezte továbbá, hogy egységes demográfiai program készül, és minden lehetséges kezdeményezésbe a külhoni magyarságot is bevonják. (MTI, kép: MTI)
Semjén Zsolt
külhoni magyarság

Most

21:49

Megszámolják az ürgéket

Országos Ürgelajstromot szervez ismét a magyarországi Vadonlesők Közössége Természetvédelmi Egyesület április 20-27. között.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.