Ugrás a tartalomra

Semjén: Mindszenty a magyar nemzetnek utat mutató erkölcsi iránytű

2022.05.28
14:27
Forrás
MTI
A magyar nemzetnek utat mutató erkölcsi iránytűnek nevezte Mindszenty József bíborost Semjén Zsolt magyar miniszterelnök-helyettes Makón, a Marosmenti Mindszenty-napok alkalmából tartott misét követő ünnepségen.

A politikus azt mondta, bármilyen viharok voltak, a katolikus egyház tanítása, a lelkiismeret szava, a nemzet hűsége alapján Mindszenty József az a csillag, amely a magyar nemzetnek utat mutat. Mindszenty József a történelmi alkotmány alapján állt. Amikor a náci időkben kiállt az üldözött zsidóság, majd a kommunisták idején az üldözött svábok mellett, nemcsak általános, morális, hanem közjogi értelemben is kötelességét teljesítette - fogalmazott a politikus.

A szentmisét követően átadták a felújított és kibővített Mindszenty-emlékhelyet a Szent István Király Plébánián, ahol a bíboros 1948. május 22. éjszakáját töltötte.

Semjén Zsolt
Mindszenty József

Most

14:32, Frissítve: 14:41

Sportnap Zentán

A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tartottak. A gyerekek a többi között kispályás fociban, röplabdában, kosárlabdában, futásban és sakkban mérhették össze tudásukat.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.